Screenshot

Znate li što je Ante Gotovina odgovorio mediju iz Srbije? Time je najbolje pokazao da se borio za Hrvatsku!

Autor: Dnevno

”Na ovogodišnjoj obljetnici u Kninu Ante Gotovina održat će dva govora.

Onaj prvi pred vojnim zapovjednicima bit će vojnog karaktera, a drugi, sutradan na gradskom trgu, bit će obraćanje javnosti, a prema očekivanjima, po jačini poruke u rangu onoga znamenitog govora iz studenoga 2012. I nije slučajno što će ove godine govoriti i Gotovina. Godišnjica je 25., a baš je krenulo i otopljivanje zamrznutih srpsko-hrvatskih odnosa u Hrvatskoj. Ne treba sumnjati da će njegov istup biti pomirljiv i ponovno okrenut budućnosti. Krajem 2012. njegov je pomirljivi govor zaprepastio mnoge, osobito Hrvate, jer su očekivali trijumfalizam i pobjednički zanos, a možda i osvetoljubivost.

Gotovina je, naime, u progonstvu i zatvoru bio proveo punih 12 godina života, što jest velika osobna žrtva, no od povratka pa sve do danas nikad, ničim i ni u jednoj izjavi nije se pozivao na tu žrtvu. Niti je trošio gorčinu i tražio krivnju kod protivnika, kako pobunjenih Srba s kojima je ratovao tako i kod onih Hrvata koji su mu otežavali i radili na tomu da on bude žrtveno janje.

Time je najbolje pokazao da se borio za Hrvatsku, a ne za politiku, političare, elitu, ni za političke stranke. Tu noć kad se vratio, što je manje poznato, jednome mediju iz Srbije, na pitanje imaju li se Srbi pravo vratiti, odgovorio je: “Tko može zabraniti ljudima da se vrate u svoju kuću!” Gotovina je dakle već 2012. sa sobom raščistio kakvu bi budućnost trebalo graditi u Hrvatskoj, budućnost za sve. Zašto će dakle Gotovina govoriti u Kninu 2020.? Po svemu sudeći, zato da napravimo civilizacijski korak naprijed, a ne unazad”, piše Davor Ivanković u kolumni za Večernij list.

KULTNE RIJEČI GENERALA GOTOVINE: Otkrivamo što je rekao o Ivici Toliću!




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.