fbpx
Foto: Dragan Matic / Cropix

‘ZLOBA I GLUPOST!’ Sačić će biti kažnjen jer se predstavlja kao general? ‘Imam sudsku presudu’

Autor: Dnevno.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je u e-savjetovanje nacrt prijedloga Zakona o akademskom i stručnom nazivu i akademskom stupnju kojim se predlaže od 50 do 2.000 eura kazne fizičkim osobama koje lažno upotrebljavaju akademski ili stručni naziv ili akademski stupanj.

Istim je prijedlogom predviđena je i novčana kazna od 700 do 7.000 eura za pravne osobe koje izdaju lažne potvrde, uvjerenja, svjedodžbe odnosno diplome o završenom studiju te dopunske isprave o studiju. Također, novčanom kaznom od 50 do 5.000 eura kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi za taj prekršaj.

Lukića i Sačića prozvali za lažno predstavljanje

Ponukan ovom informacijom, jedan medij zaključio je kako će Marko Lukić ili Željko Sačić biti kažnjeni budu li se i dalje predstavljali kao generali (stručni naziv) jer “nemaju te činove.” Marko Lukić je, navode, umirovljen u činu pukovnik Hrvatske vojske, a javno se predstavlja kao general bojnik.


Što se Željka Sačića tiče, njegov ratni put i zasluge ne spore, ali:

“Sačić zasigurno ulazi u red ratnih heroja prve kategorije, dobio je desetak odličja za ratne zasluge, u karijeri je bio na ustrojbenom mjestu general-bojnika. Naime, Sačić je u policijskom zvanju bio glavni policijski savjetnik, što je ekvivalent činu general bojnika u Hrvatskoj vojsci, no ta anlogija ovdje ne vrijedi. Čin generala, u obrazovnom smislu, ekvivalent je doktoru znanosti. Može li svaki doktor znanosti obući odoru i reći  – ja sam general Hrvatske vojske.”

Sačić: “Imam rješenje o regularnosti čina”

Na pitanje, što misli o medijskim natpisima koji njegov čin dovode u upit, Željko Sačić nam odgovara:

“Zloba i glupost. Ja imam pravomoćnu sudsku presudu, ali to je tema koju neki godinama ‘prevrću’ i forsiraju.”

Sačić podsjeća kako je za iste klevete u dva navrata dobio sud protiv Slobodne Dalmacije koja mu je po presudi bila dužna platiti 40 tisuća kuna.

“Naravno da imam u rješenjima objašnjenje o regularnosti čina general-bojnika, no ne postoji ništa što bi moglo zaustaviti ljude zlih namjera.”
 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.