fbpx
MORH/ M. Čobanović

VOJSKA KLINCE OSTAVILA BEZ DAHA! GENERAL RAOS: ‘Djeca su posebno oduševljena HV-om’

Autor: S.V.

U sklopu obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske podizanjem zastave i intoniranjem himne na zagrebačkom ŠRC Jarun u prijepodnevnim satima otvoren je taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Hrvatske vojske.

Na ceremoniji otvorenja taktičko-tehničkog zbora sudjelovali su pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva specijalnih snaga, Počasno-zaštitne bojne, Bojne za potporu Zapovjedništva za potporu te Orkestar Hrvatske vojske.

Padobranac sa zastavom popraćen pljeskom

MORH/ M. Čobanović

Raos: “Djeca su oduševljena”

Hrvatsku zastavu je, iskačući iz helikoptera padobranom s visine od 1200 metara, donio pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga, potom ju uručio zastavnoj skupini Bojne za potporu Zapovjedništva za potporu, nakon čega je podignuta na jarbol. Zatim je uslijedio ceremonijalni nastup Počasno-zaštitne bojne te zajednički nastup hodnog sastava Orkestra Hrvatske vojske i članova američkog Vojnog orkestra za Europu (U.S. Army Europe Band) iz Njemačke koji je izveo hrvatske i američke koračnice.


Čestitajući svim pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske njih dan, brigadni general Ivan Raos, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu, rekao je kako su u sklopu taktičko-tehničkog zbora zastupljene sve grane i sve pristožerne postrojbe Hrvatske vojske.

“Građani Grada Zagreba, a osobito mladi i djeca su oduševljeni onime što je prikazala Hrvatska vojska koja je uvijek na usluzi svojim građanima u cijeloj Republici Hrvatskoj i dijeli sudbinu hrvatskog naroda”, rekao je general Raos.

MORH/ M. Čobanović

 

Pripadnik Bojne za opću logističku potporu ZzP-a časnički namjesnik Mile Opačak istaknuo je kako je ponosni pripadnik Hrvatske vojske već 30 godina: “Uspjeli smo obraniti domovinu i stvoriti suvremenu Hrvatsku vojsku.”

Na zagrebačkom Jarunu, među ostalim, izloženi su i helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a govoreći o zanimanju vojnog pilota pripadnica HRZ-a i pilotkinja Antonija Trupinić posebno je istaknula koliko je važna motivacija za odabir tog zanimanja: “Ne govorim samo o letenju, već i o domoljublju kojeg kandidat mora osjećati kako bi postao pripadnik Hrvatske vojske.”

Prigodni program na zagrebačkom Jarunu tijekom predviđen je do 21 sat. U 17 i 19.30 sati pripadnici Pukovnije vojne policije prikazat će pokaznu vježbu rada i sposobnosti vodiča i službenih pasa, a u 19.30 sati održat će se i letački program akrobatske grupe “Krila Oluje” i vojno-akrobatska vježba Počasno-zaštitne bojne.
Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.