Nr Timothy Hamlin

(VIDEO) Taktička vježba 5. HRVCON-a s bojevim gađanjem ‘Storm Strike 20’

Autor: Dnevno

Ciljevi vježbe bili su podizanje interoperabilnosti na razini Borbene grupe u uspostavi i održavanju komunikacije s naglaskom na topničke procedure

Na vojnom vježbalištu “Bemowo Piskie” u Poljskoj 27. i 28. travnja 2020. pripadnici 5. HRVCON-a proveli su taktičku vježbu s bojevim gađanjem “Storm Strike 20”. Ciljevi vježbe bili su podizanje interoperabilnosti na razini Borbene grupe, u uspostavi i održavanju komunikacije s naglaskom na topničke procedure. Osim pripadnika hrvatskog kontingenta na vježbi su sudjelovali američki i britanski pripadnici Borbene grupe.

Tijekom provedbe aktivnosti provodile su se postojeće mjere prevencije širenja virusa COVID-19.

“Iznimno sam zadovoljan pokazanim trudom i zalaganjem svih pripadnika 5. HRVCON-a kroz 24-satnu provedbu ove vježbe. Uz profesionalnost i sposobnost isto je temeljni razlog ostvarenja svih postavljenih ciljeva i još jedna potvrda dostignute visoke razine interoperabilnosti sa našim saveznicima u Borbenoj grupi”, rekao je zapovjednik 5. HRVCON-a bojnik Marijan Žukina.

Na sjeveroistoku Poljske pripadnici Oružanih snaga RH sudjeluju u mirnodopskim aktivnostima koje su definirane kao NATO aktivnosti za postizanje i održavanje spremnosti te potpora jačanju sigurnosti Saveza i njezinih članica.

Aktivnosti su usmjerene prvenstveno na zajednička uvježbavanja kako bi se povećala interoperabilnost među saveznicama. U tom smislu, hrvatski vojnici provode pojedinačnu i zajedničku obuku s pripadnicima Sjedinjenih Američkih Država, kao vodeće nacije BGP-a, te pripadnicima oružanih snaga Rumunjske i Ujedinjene Kraljevine.




Nr Timothy Hamlin

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.