Foto: Marko Todorov / CROPIX

(VIDEO) ŠOKANTNE SNIMKE NAKON POTRESA: Vojska snimila opasna klizišta, evo gdje je stanje najgore

Autor: Dnevno

Pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade od nedjelje 22. ožujka angažirani su na terenu, gdje gotovo 12 sati na dan iz zraka besposadnim zrakoplovnim sustavom i georadarom snimaju područja pogođena potresom: grad Zagreb, Medvednicu i dijelove Hrvatskoga zagorja, priopćeno je iz MORH-a.

“Na području grada Zagreba u prvih pet dana bilo je ključno izvidjeti kompletno sve zgrade, a posebno visoke zgrade koje su doživjele znatna oštećenja. Prilikom takvog načina izviđanja, utvrdili smo kako na objektima postoje dijelovi koji su otpali ili su došli do ruba samih krovova te znače veliku opasnost za građane i sve one koji prolaze tim lokalitetima, a nisu vidljivi sa zemlje. Ti podaci poslani su svim međuresorima kako bi se takve opasne stvari što prije stavile pod kontrolu, tj. sanirale”, rekao je zapovjednik Vojno-obavještajne satnije bojnik Mario Maslov, čovjek na čelu brigade koja obavlja snimanja iz zraka.

HV je snimio opasna klizišta na području Čučerja i Donje Stubice.

“Posljednja dva dana angažirani smo na području Gornje i Donje Stubice, gdje provodimo snimanja iz zraka. Osim zračnog snimanja, u ovom slučaju koristili smo se i georadarom, koji imamo na korištenju na temelju suradnje, odnosno sporazuma s Ministarstvom hrvatskih branitelja u potrazi za nestalim osobama. Koristili smo ga kako bismo obradili područje gdje postoje opasna klizišta, kao što je recimo na području Čučerja i u selu Slanom Potoku. Upravo je u tijeku obrada te lokacije s georadarom i vjerujemo da ćemo do sutra završiti sa svim izviđanjima”, rekao je bojnik Maslov.
Pogledajte snimke koje je snimila vojska, pokazuju razmjere štete nakon potresa.
 

Crvenom bojom označeni opasni objekti, osiguran prijevoz za one na ključnim radnim mjestima
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.