Screenshoot

(VIDEO) PREMINULA ‘DRUGA MAJKA’ ANTE GOTOVINE: Teška priča o ženi koja je odgojila heroja

Autor: S.V.

Marija Miočev preminula je 6. ožujka 2019. godine u 86. godini života, objavio je Biograjski.com.

Pokojna Marija hrvatskoj javnosti najpoznatija je bila kao teta generala Ante Gotovine.

Nakon tragične smrti njegove majke Ane 1959. godine, upravo je teta Marija preuzela brigu o djeci, tada trogodišnjem Anti, njegovom jednogodišnjem bratu Borisu i sestri Anici, a otac Milan otišao je u to vrijeme raditi u Zagreb. Bila je jedina od šest sestara u obitelji Miočev koja se nikada nije udavala, pa je ostala živjeti s roditeljima, Milkom i Šimom, u obiteljskoj kući u Pakoštanima, gdje je dočekala i svoje pozne godine.

U medijima se često  pojavljivala dok je general bio u haškom pritvoru. Kroz cijelo to vrijeme uporno je nosila njegove slike i hodočastila, godinama je tvrdila kako je njen Ante nevin, a najsretnija je bila kada je konačno oslobođen krivnje, piše ovaj portal.

Posljednji ispraćaj pokojnice bit će u petak, 8. ožujka,  u 15 sati ispred župne crkve Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima. Za njom tuguju sestre Danica i Milka, nećaci i nećakinje s obiteljima te mnogobrojna rodbina, prijatelji i znanci.

Kako je teško živjela ova energična starica, tko joj je pomagao u najtežim trenutcima i kako su je susjedi tretirali dok je Gotovina bio u zatvoru, pokazuje snimka objavljena 2011. godine. Posebno potresni kadrovi od 13:55 minute videa.




 

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.