fbpx
SCREENSOOT/YT

(VIDEO) Ovo su priče o izgubljenom djetinjstvu i smrti! Popis generala koji ne zaboravlja ni jedno ime, ni jedno dijete ni jednu smrt tjera suze na oči!

Autor: Dnevno

Reakcije na SDSS-ovu saborsku zastupnicu Anju Šimpragu i njeno čitanje ”pisma djevojčice iz kolone” u Saboru, prilikom čega se, kao da svih ovih godina nije naučila hrvatski, koristila srpskim jezikom, ne jenjavaju.

Mnogima je teško prihvatiti kako se Šimpraga prilikom svog izlaganja nije prisjetila ubijene, silovane, mučene hrvatske djece, ali i svih drugih žrtava srpske agresije, niti jednom gestom niti jednom riječju – ništa.


Oglasio se i general Željko Glasnović, donedavni saborski zastupnik, koji će vam, pitali ga u bilo koje doba dana ili noći, točno znati reći ime, prezime i datum smrti brojnih žrtava Domovinskog rata. Pamti ih, ne zaboravlja i nikad neće, a sve nas i Anju, uvijek će podsjetiti na istinu –  imenom i prezimenom.

Izjava dječaka iz Osijeka koji se morao preseliti u Zagreb zbog rata u njegovom gradu

”Slavonski Brod, svibanj 1992. godine, 28 ubijene hrvatske djece od strane JNA i Srba. Najmlađe ubijeno dijete imalo je dvije godine, a najstarije 17 god.

1. MARINKO MARINKOVIĆ – 2 godine,
2. KRISTINA TROGRLIĆ – 3 godine,
3. IVANA PETROVIĆ- 4 godine,
4. DALIBOR MARINKOVIĆ- 5 godina,
5. TOMISLAV CRNKOVIĆ – 6 godina,
6. SABINA HODŽIĆ – 6 godina,
7. FRANJO LOVAKOVIĆ – 6 godina,
8. ANKICA DUJMOVIĆ – 7 godina,
9. MARKO PETROVIĆ – 7 godina,
10. MARTINA ALTGAJER – 9 godina,
11. ANDRIJANA MARINKOVIĆ – 9 godina,
12. MIRKO MIKOVIĆ – 10 godina,
13. GORAN MARIĆ – 10 godina,
14. BARBARA LISEK – 10 godina,
15. TIHOMIR MATKOVIĆ – 10 godina,
16. JURICA MARIJIĆ – 11 godina,
17. BOJAN TIMARAC – 13 godina,
18. KREŠIMIR CRNKOVIĆ – 13 godina,
19. DEJAN MIJATOVIĆ – 13 godina,
20. DIJANA DUJMIĆ – 13 godina,
21. VEDRANA JURKOVIĆ – 14 godina,
22. ĐURO ALTGAJER – 14 godina,
23. ANKICA ANDRAKOVIĆ – 15 godina,
24. SPOMENKO EĆIMOVIĆ – 15 godina,
25. KREŠIMIR KATINIĆ – 16 godina,
26. DALIBOR GOJKOVIĆ – 16 godina,
27. MARIO BAJAN – 17 godina,
28. DALIBOR HOMETA – 17 godina.
U kojim kolonama su bila ova djeca?! Djeca Slavonskog Broda, Vukovara i svih ostalih mjesta koja nisu imala priliku niti izaći iz podruma a kamoli bit u ikakvoj koloni. Niste vi iz kolone išli u logore i bili ubijani i silovani kao sto su išla djeca Vukovara i djeca diljem RH, niste vi iz kolone išli silom i ucjenjeni puškom, niste išli u izbjeglištvo neznajući gdje idete i hoćete li uopće stići živi, ne stavljaju vaše majke cvijeće na vaše grobove i ne dozivaju vas noću. Kada ćete osuditi velikosrpsku paratvorevinu i jasno i glasno reći da su upravo “vaši” protjerali, pobili, silovali, poklali i etnički očistili tzv. Krajinu od Hrvata. Sav ovaj patetični igrokaz izjednačavanja žrtve i agresora koji je postao praksa jugozomboida zadnjih 25 godina je samo obični folklor za medije koji za 25. obljetnicu oslobođenja Hrvatske ne pišu o herojima i stvarnim žrtvama, nego po nalogu izjednačavaju žrtvu i agresora, ponižavaju hrvatski narod i rugaju se svim uplakanim majkama ubijene djece koja danas ne sjede u Saboru, koja nisu šetala u nijednoj izbjegličkoj koloni, koja se nikad nisu vratili svojim kućama i koja nikad nece moći ispričati svoju priču jer su direktno ubijena od sunarodnjaka zastupnice SDSS-a!

KNIN 25 GODINA POSLIJE: Od euforije do depresije! Kako se živi u kraljevskom gradu?
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.