Screenshoot

(VIDEO) ORKAN IMA TELEVIZIJU, ŠOKIRAO VEĆ PRVOM EMISIJOM: Istraživač logora otkrio mu stravične detalje

Autor: Snježana Vučković

Ivica Orkan – Pandža, umirovljeni pukovnik HV-a i istraživač ratnih zločina na Banovini, postao je voditelj nove emisije Orkanovizija.

Led je probio zajedno sa svojim prvim gostom Vladom Radošićem koji se, obzirom na količinu zanimljivosti koje smo od njega doznali, pokazao odličnim izborom.

Vlado Radošić je, naime, umirovljeni hrvatski policajac koji je 1992 godine kao krim djelatnik na poslovima ratnih zločina i terorizma, obnašao sve poslove vezane za ratne događaje na području bivše Općine Nova Gradiška…

Između ostalog, Radošić je kao krim inspektor radeći na predmetima ratnih zločina u srpskom  logoru Stara Gradiška podnosio prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Požegi.

“Kad sam otišao u mirovinu 2007 godine , odlučio sam da ću objaviti knjigu i dokumente o svim tim događajima i ratnom zločinima u prostoru bivšeg KP doma u kojem je bio formiran i smješten ratni srpski logor za sve te ratne zarobljenike u tijeku Domovinskog rata. Posjedujem najvrijednije dokumente, originalnu knjigu “samice” i knjigu izvještaja koja je uredno vođena. Sve je u tim dokumentima vrlo detaljno vođeno i evidentirano. Sve  je evidentirano, tko je koga i kad ispitivao, kome je ukazivana prva pomoć, evidentirani su svi mrtvi. To je najznačajnija dokumentacija koja je originalan prikaz svega što su Srbi radili u logoru”, kazao je Radošić koji je u Orkanoviziji otkrio niz do sada nepoznatih detalja.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.