Foto: Facebook

(VIDEO) NEPREŽALJENI ‘TIGAR’! Snimljen prekrasan video posvećen Alfu, heroju Vukovara

Autor: Snježana Vučković

Prošlogodišnja vijest o smrti velikog branitelja, čovjeka i humanitarca Vladimira Balgača – Alfa, duboko je potresla hrvatsku javnost ili barem onaj dio koji je bio upoznat sa onim što je činio u ratu i miru.

Da se na Alfa ne zaboravlja, svjedoči i tek objavljen video sekvenci njegova života iz kojeg se može iščitati kolika je bila njegova sveprisutnost i angažiranost, ali i uživanje u životu. Autor videa je Dejan Faltis:

Alf je u Domovinskom ratu dao veliki obol… Tijekom obrane Vukovara preživio je ranjavanje i liječenje u vukovarskoj bolnici, nakon čega je završio u srpskim logorima.

Također, svoju je požrtvovnost pokazao i u miru. Nakon Domovinskog rata organizirao je Pješačko hodočašće Kutina – Vukovar, osnovao je i Udrugu Kutina – Vukovar te je u svom humanitarnom radu razvio poseban odnos s Udrugom Vukovarske iskrice, a to je prijateljstvo prošireno i na Grad Kutinu.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.