Foto: Screenshot/YT

Video na kojem Jastreb prijeti Šljivančaninu je vrh: ‘Ubit ću te, psu crnogorski’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Brojni su video zapisi iz Vukovara 1991. godine po kojima se jasno vidi koliko je JNA u vrijeme najvećih krvoprolića bila – dobro raspoložena.

Jedan od nazanimljivijih video uradaka iz tog perioda mnogima je još uvijek nepoznat, a pokazuje da je rat između zapovjednika obiju strana bio sveden na osobnu razinu.

Šljivančanin snuždeno priznao nedužnost Hrvata: ‘Uvek sam s porodicom letovao na Jadranu i s njima pio vino’

Bahati Šljivančanin provocira Jastreba

Razgovor između oficira JNA Veselina Šljivančanina i zapovjednika obrane Vukovara Mile Dedakovića  Jastreba (20:28), pri čemu oficir ismijava hrvatskog zapovjednika koji mu prijeti, svjedoči o očaju i hrabrosti s jedne, te bahatosti s druge strane.

“Sad nam se javio gospodin Jastreb i počeo da psuje. Kaže, psu crnogorski ubit ću te gdje te god nađem, ali neće me nigdje naći”, izjavljuje Šljivančanin u kameru, nakon čega svjedočimo njihovom vrlo neugodnom razgovoru. (20:28)
Upravo taj trenutak protekloga je vikenda prikazan u sklopu druge epizode novog serijala Heroji Vukovara koji se ovih dana može gledati na HRT-u.
Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.