fbpx
Screenshot

(VIDEO) ĐAKIĆU, SNIMLJEN SI! MOŽE LI VEĆA SRAMOTA? Pred svima izdao braniteljicu, a da nije trepnuo okom!

Autor: S.V.

Dr. sc. Ljiljana Zmijanović hrvatskoj je javnosti dobro poznata kao kandidatkinja za ravnateljicu NP Krka koja, usprkos tome što je bila jedina doktorica znanosti među kandidatima, i to s najboljim referencijama, te usprkos statusu nezaposlene braniteljice, nije izabrana na to radno mjesto. Umjesto nje, ravnateljicom je imenovana Nella Slavica, osoba za koju su mediji poslije doznali da ima dvije stranačke iskaznice, HDZ-ovu i HNS-ovu, da nije magistar struke, a dr. sc. Zmijanović također je pokazala kako je Nella Slavica prilikom natječaja plagirala svoju “Koncepciju rada i razvoja”, što je kasnije potvrdio i HAZUDD, po čijem se mišljenju Slavica automatski trebala brisati s popisa kandidata. Upravni sud u Splitu, nakon tužbe dr. sc. Zmijanović, poništio je nezakonitu odluku ministra dr. sc. Tomislava Ćorića o imenovanju Slavice, no nakon toga ju je on, na zaprepaštenje hrvatske javnosti, ponovno imenovao ravnateljicom NP Krka.

S obzirom na to da je oštećena Ljljana Zmijanović hrvatska braniteljica, ovaj je problem na inicijativu Mira Bulja došao do stola Odbora za ratne veterane Hrvatskoga sabora, a sastanku su, osim predsjednika Josipa Đakića i potpredsjednika Bulja, nazočili ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, specijalni savjetnik predsjednice za hrvatske branitelje Kolinde Grabar-Kitarović Ante Deur, Željko Glasnović i Stevo Culej.

Đakić okrenuo leđa braniteljici


Iako je apsolutno sve išlo u prilog nagrađivanoj doktorici znanosti s iskustvom, koja se uz silne doplome može pohvaliti i ratnim putem, Josip Đakić vrlo je nestručno i nesuvislo, “pravnim” rječnikom opravdao izbor Nelle Slavice.

Na snimci se jasno čuje kako kaže da je “Upravni sud dao mišljenje koje nije decidirano, već općenito”… Koliko je pravnoj struci poznato, Upravni sud ne izdaje mišljenja, već donosi presude koje se u uljuđenoj državi moraju provoditi. No, Đakić je briljirao u trenutku kada je svoje “pravno” izlaganje završio riječima “u tom grmu leži zec”.

Šikaniranje braniteljice Zmijanović šokiralo je Bulja:

“Zašto u ovome slučaju više stajete na stranu osobe koja je član HNS-a i HDZ-a nego na stranu osobe koja ima status branitelja?”, postavio je pitanje na koje Đakić nije imao odgovor.
Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.