Screenshot

(VIDEO) ‘ČEDOOO, HOĆEŠ JOŠ?’ Ove snimke Vukovara niste još vidjeli

Autor: Snježana Vučković

Dijelovi video zapisa koji je nastao u vrijeme najljućih borbi u Vukovaru, iznenadili su brojne pratitelje grupe Heroji Vukovara. Riječ je o Facebook grupi od skoro 20 000 članova, sastavljenoj od bivših sudionika vukovarskog rata, kao i onih koji o toj temi žele doznati malo više.

Upravo je ova grupa izvor pravih informacija, pa se između rijetko viđenih fotografija i slabo poznatih videozapisa pojavio i jedan za kojeg su mnogi zaključili kako ga do sada nikada nisu vidjeli.

Video koji je zaintrigirao članove ove grupe je, naime, djelo španjolskog ratnog reportera i novinara Artura Pérez-Reverta koji se tijekom boravka zbližio sa braniteljima Vukovara, a sa herojem pogubljenim na Ovčari, Zoranom Gruberom – postao je najbolji prijatelj.

U intervjuu za 24 sata, na pitanje zašto se tako iskusan ratni reporter zbližio upravo sa braniteljima Vukovara, Pérez-Revert je emotivno odgovorio:

“U Vukovaru su svi poubijani”

“Bio sam u brojnim takvim situacijama, no za razliku od njih… u Vukovaru su svi poubijani. Na drugim mjestima u svijetu viđao sam mrtve, neke sam gledao kako umiru ali ovdje niti jedan od tih mladića nije ostao živ. Nitko nije preživio. Sve ranjenike su pobili. Osim toga, u Vukovaru je postojao ogroman nesrazmjer. Srbi su imali artiljeriju, čak su i brodovi pucali s Dunava, imali su avijaciju, tenkove…a ondje unutra, u Vukovaru, bili su praktično dječaci s kalašnjikovima i granatama. Nikoga nije bilo da im pomogne.”

Evo što je snimio Artur Pérez-Revert:




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.