Foto: MORH

Veterani dobili slom živaca: ‘Jugo-Srbe riješili smo 90-ih, a Jugo-Hrvate tek trebamo’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Ponukani najnovijim događajem koji nazivaju kukavičkim napadom na Republiku Hrvatsku, njene simbole i obilježja pod kojima je stvorena država, veterani 4. gardijske brigade dali su potporu pripadnicima 9. bojne HOS-a koji sada intenzivno tragaju za nepoznatom osobom koja je uništila spomenik njihovim poginulim suborcima.

“To je teroristički čin”

HOS-ovci istupili s opakim odvjetnikom: ‘Imamo sumnje o spodobi koja je uništila spomenik’


“Najnoviji kukavički-zločinački čin, uništavanja spomenika IX bojne HOS – a u ulici Ruđera Boškovića smatramo terorističkim činom ‘hrabrog domoljuba’ koji pod okriljem noći, maskiran, bez imalo srama ‘hrabro’ napada spomenik, sveti simbol postrojbe koja je u slobodu utkala 40 života, svojih prijatelja, braće i sestara. Udruga veterana 4. gardijske brigade, taj i takve činove najoštrije osuđuje i poziva mjerodavne institucije da toga i takve ‘junake’ privedu te ih osude za terorizam, jer što je napad na simbole i obilježja iz pobjedničkog Domovinskog rata ako nije terorizam?”

Foto: Udruga veterana 4. gardijske brigade

Pitaju se i zašto ti ‘hrabri junaci’ takve stvari rade pod okriljem noći, a ne po danu:

“Po danu bi dobili ono što im pripada”

“Vjerojatno jer znaju da bi po danu dobili ono što ih pripada. Ovo nije prvi, a bojimo se ni zadnji put da se ovakve stvari događaju našim svetinjama. Stoga, molimo, apeliramo i zahtijevamo da mjerodavni ovakvim stvarima konačno stanu na kraj. Po svemu ispada da smo se sa ‘Jugo-Srbima’ obračunali 90-ih godina a s ‘Jugo-Hrvatima’ tek trebamo”, kažu veterani 4. gardijske brigade i za kraj dodaju:

“Poštovani pripadnici HOS – a, imate punu podršku Udruge veterana 4. gardijske brigade, da ustrajete na svom putu, u čuvanju uspomena na svoju postrojbu i sve one koji su dali najviše za slobodu – svoje živote.”
Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.