fbpx
Foto: HRM/ D. Mišić

VELIKI IZAZOV ZA SATNIKA KATIĆA: Predana mu je dužnost u operaciji EU NAVFOR MED – IRINI

Autor: S.V.

U Zapovjedništvu snaga operacije potpore miru (OHQ) “EU NAVFOR MED – IRINI” u Rimu, Talijanska Republika, u ponedjeljak 17. siječnja 2022., kapetan korvete Augustin Urlić predao je dužnost stožernog časnika satniku Milanu Katiću koji će istu obnašati do sredine ove godine.

Satnika Katića pred upućivanje u operaciju primio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral

“Pred vama je još jedan profesionalni izazov kojeg ćete, vjerujem, uspješno savladati i iz kojeg ćete jako puno naučiti. Želim vam puno uspjeha”, istaknuo je zapovjednik HRM-a.


Tko je Milan Katić

Satnim Milan Katić rođen je 25. veljače 1982. u Splitu. Diplomirani je inženjer sigurnosti, a naprednu časničku izobrazbu završio je na HVU “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu. Pripadnik je Oružanih snaga Republike Hrvatske od 2006. godine. Tijekom službe u Oružanim snagama obnašao je niz dužnosti u 4. Gardijskoj brigadi, Floti HRM, Pomorskoj bazi Split te Zapovjedništvu HRM-a. U misiju odlazi sa dužnosti logističkog časnika Odjela za logistiku Zapovjedništva HRM.

Temeljna zadaća operacije potpore miru (OHQ) “EU NAVFOR MED – IRINI” provedba je UN-ova embarga na oružje uporabom pomorskih, zračnih i satelitskih resursa.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.