Foto: Freepik

Velika braniteljska udruga pred stečajem: Evo koliko su dužni Republici Hrvatskoj

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Trgovački sud u Zagrebu zakazao je ročište za otvaranje stečaja nad Zajednicom udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (ZUHDDR) nakon što je “vjerovnik Republika Hrvatska podnio prijedlog navodeći da prema dužniku ima potraživanje” od 1933 eura.

Sud je naložio predsjedniku ZUHDDR-a Tomu Kačinaru kao odgovornoj osobi da u roku od osam dana dostavi pisano izvješće o financijsko-gospodarskom stanju u kojem će, među ostalim, biti naznačeni podaci o imovini – popis nekretnina i pokretnina te gdje se te stvari nalaze, zatim gdje se nalaze i kome pripadaju tuđe stvari na kojima dužnik ima imovinska prava te prema kome dužnik ima kakvu novčanu ili koju drugu tražbinu.

Također će morati navesti i koja druga prava čine imovinu udruge, ima li na računima i kod koga novac ili kakvu drugu imovinu. Ako osoba ovlaštena za zastupanje dužnika u roku ne dostavi pisano izvješće o financijsko-gospodarskom stanju, sud može odrediti saslušanje osobe ovlaštene za zastupanje dužnika, navedeno je u odluci.

Foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Broje više od 5 tisuća članova

U slučaju neodazivanja na saslušanje, sud može ovlaštenoj osobi odrediti dovođenje ili ju novčano kazniti u iznosu do 1327 eura, stoji u rješenju koje potpisuje sutkinja Ines Božić.

‘DALJE NIJE IŠLO!’ Raspad Koordinacije braniteljskih udruga iz Vukovara: ‘Rasuli smo se’

ZUHDDR djeluje kao braniteljska udruga od 21. kolovoza 1998. godine i trenutno broji 5.350 članova. Cilj udruge je, stoji na njihovim stranicama, zaštita statusnih prava i interesa hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata; zalaganje za socijalnu i pravnu zaštitu hrvatskih dragovoljaca iz Domovinskog rata; osiguravanje uvjeta reprofesionalizacije i adekvatnog zapošljavanja hrvatskih dragovoljaca iz Domovinskog rata; osiguravanje uvjeta za aktivno sudjelovanje hrvatskih dragovoljaca iz Domovinskog rata u svim oblicima društvenog i političkog života; briga o promicanju u cinove i dodjeli odlikovanja zaslužnima; promicanje tjelesne kulture (sport i rekreacija) radi unapređenja opće sposobnosti hrvatskih dragovoljaca iz Domovinskog rata; koordinacija sa članicama ZUHDDR; pružanje logističke, stručne i druge potpore članicama ZUHDDR; promicanje hrvatskih nacionalnih, povijesnih, kulturnih, gospodarskih i drugih vrijednosti.
Predsjednik Tom Kačinari je, navodi se, organizirao više od 10 različitih projekata koji su usko povezani s ciljevima i aktivnostima koje se provode ovim projektom. Također je pokrenuo šest mjera za zapošljavanje razvojačenih hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.
Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.