Foto: Goran Mehkek / CROPIX

UVODIĆ SE FURIOZNO OBRUŠIO NA HRT! OPET! Otvorio dušu pred generalima Rojsom i Toljem: ‘Hvala svima koji su me se i na ovaj način sjetili’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

U dvorani Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata u Zagrebu, u utorak je svečano uručeno priznanje hrvatskih branitelja Branku Uvodiću, odnedavno umirovljenom televizijskom voditelju i uredniku.

O razlozima dodjele ovoga priznanja koje je u ime braniteljske udruge dodijelila Anja Šovagović, iz Udruge
hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. kažu:

Nagrada za domoljubnost

“Riječ je o bivšem djelatniku HRT-a, koji je godinama uređivao i vodio važne i omiljene emisije, poput ‘Lijepom našom’, ali i niz drugih domoljubnih projekata, koji su ostavili duboki trag među brojnom hrvatskom publikom, kako u Domovini, tako i u inozemstvu. Za sve što je radio i uradio na domoljubnom planu, putem ovog već tradicionalnog priznanja ‘Velike zlatne plakete – Da se ne zaboravi’, jednostavno smo mu željeli reći ‘hvala'”.

Foto: UHBDR

O važnosti dodjele priznanja, kao i o životu i radu Branka Uvodića, govorili su i izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, umirovljeni general zbora i bivši načelnik Glavnog stožera OS RH Josip Lucić, gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, (Uvodić je i počasni građanin ovoga grada) predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Zagreba Ivica Matošević, Mario Filipi, 100 postotni hrvatski ratni vojni invalid i drugi.

Uvodić: “HRT mi nije rekao ni hvala”

Čestitke slavljeniku još su poslali i predsjednik Vlade RH, ministrica kulture i medija, te gradonačelnik Grada Zagreba, a svečana dodjela priznanja okupila je i hrvatske generale, poput Ivana Tolja i Ljube Ćesića Rojsa.

Foto: UHBDR

“Hvala svima koji su me se i na ovaj način sjetili, za razliku od Hrvatske radiotelevizije (HRT) u kojoj sam proveo čitav radni vijek, a koji mi ni ovog puta nisu rekli ni hvala”, kazao je Branko Uvodić, koji je podsjetio i na sve važne događaje koje je pratio tijekom Domovinskog rata, a među ostalim bio je i onaj koji je pred kamerama posljednji puta razgovarao i s prvim hrvatskim predsjednikom i utemeljiteljem RH dr. Franjom Tuđmanom.

 




Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.