Iz knjige "Mama, ne vidim nebo"

UHIĆEN OSUMNJIČENI ZA UBOJSTVO VUKOVARSKOG DJEČAKA! Sinišu je ’91. bajunetom četnik izbo do smrti

Autor: Snježana Vučković

Nakon punih trideset godina, majka ubijenog vukovarskog dječaka Siniše Rajkovića (16) prestat će živjeti u goniji.

Nezamisliva brutalnost

Srbin osumnjičen za ubojstvo (71) uhićen je u Londonu te je po tjeralici isporučen hrvatskom pravosuđu. Protiv ovog srpskog paravojnika Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je optužnicu za ratni zločin  u Vukovaru 1991. godine…

O sudbini ubijenog dječaka hrvatska javnost je mogla doznati tek po izlasku knjige “Mama, ne vidim nebo” autorice Ani Galović, a koja je po prvi puta donijela detalje o nesretnom Siniši, kao i o brojnoj drugoj djeci Vukovara koja su dijelila njegovu sudbinu.

“Mama, ne vidim nebo”

 

Što se optužnice tiče, sam opis događaja je nezamislivo brutalan. Osumnjičenog se tereti da je 18. studenog 1991. godine, nakon okupacije Vukovara, prokazivao one koje su sudjelovali u obrani grada, te sudjelovao u mučenjima i ubojstvima.

Ubili ga i ostavili na kartonu




Toga dana iz skupine civila i hrvatskih branitelja zatočenih na Veleprometu, izdvojio je Sinišu Rajkovića, te ga odveo u stolariju u kojoj ga je, u društvu još dvojice četnika, nemilosrdno tukao rukama, šakama i kundakom. Nakon što je dječak ostao ležati, izboli su ga bajunetama. Sinišino tijelo nakon toga bačeno je na jedan karton i tu je posljednji put viđeno. Njegovi ostaci nisu pronađeni do danas.

Dječak je, inače, bio sin hrvatskog dragovoljca Stjepana Rajkovića koji je na prvoj crti izgubio život u rujnu iste godine. Nesretni Siniša je, prije nego što je mučki ubijen, bio ranjen gelerom u ruku.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.