Domovinskirat.hr

UBOJICA OBITELJI ŠAJNOVIĆ JE PUŠTEN: Milorad je priznao da je ’91. ubio i njihovog sina Renata (7)

Autor: S.V.

Na današnji dan 1991. godine u Bodegraju kraj Okučana ubijeni su supružnici Marija i Stanko Šajnović te njihov sedmogodišnji sin Renato. Bio je to jedan od zločina koji su se na tom području događali nakon okupacije Okučana sredinom kolovoza 1991. godine, donosi Domovinskirat.

Obitelj Šajnović hladnokrvno je ubijena pred kućnim pragom, a njihova su tijela ekshumirana 1996. godine iz šljivika (fotografija ispod) u blizini njihove kuće.

Ubojice puštene

Iako je Milorad Dabić, pripadnik TO Okučani, priznao ovo i još neka ubojstva nesrpskog stanovništva na tom području (u Lađevcu ubijena Ana Kovačić (1945.), a u Borovcu Marko (1914.) i Marija (1912.) Grgić) – za to nikada nije osuđen. Protiv njega te Boška Krnjajića (TO Okučani) i Gostimira Milanovića (milicija Okučani) kao suučesnika podignuta je optužnica Vojnog suda JNA u Zagrebu sa sjedištem u Banja Luci još u studenom 1991., a kako predmet nije okončan suđenje je nastavio 2003. općinski sud u Beogradu na kojem su Krnjajić i Milanović oslobođeni, dok je Dabić poslan na liječenje kao psihijatrijski slučaj. Tragedija obitelji Šajnović u Domovinskom ratu nažalost nije stala na ovom tragičnom događaju. Jedan od sinova Marije i Stanka te brat malenog Renata, Nikola Šajnović, poginuo 1993. godine kao pripadnik 1. gardijske brigade „Tigrovi“.

Konačno spomenik




Nakon niza inicijativa i napora, lani je, 28 godina nakon ovog strašnog zločina, na mjestu gdje su pronađeni posmrtni ostaci obitelji Šajnović napokon otkriven spomenik „ranjena golubica“ koji ukazuje da se na tom mjestu nalazila masovna grobnica.




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.