U skladu s vježbovnim scenarijem u šti?enom objektu Ureda Predsjednice RH Po?asno-zaštitna bojna provela je vojnu vježbu "BRDO 19" | Foto: MORH / M. ?obanovi?

U štićenom objektu Ureda Predsjednice Republike Hrvatske u Zagrebu Počasno-zaštitna bojna provela je vojnu vježbu „BRDO 19“

Autor: Dnevno

U skladu s vježbovnim scenarijem u štićenom objektu Ureda Predsjednice Republike Hrvatske u Zagrebu u subotu, 26. listopada 2019. Počasno-zaštitna bojna provela je vojnu vježbu „BRDO 19“.

Vježba je provedena u realnim uvjetima, prostoru i vremenu te situacijama u kojima Počasno-zaštitna bojna djeluje i nastavak je slijeda vojnih vježbi „OTOK 18“ i „VELEBIT 18“ kojima se provjerava spremnost Počasno-zaštitne bojne za provedbu misije i zadaća.

Provedena vježba glavni je obučni događaj Počasno-zaštitne bojne u 2019. godini, čiji je cilj uvježbavanje zapovjedne strukture Počasno-zaštitne bojne u procedurama tijekom procesa donošenja odluke zapovjednika s posebnim naglaskom na koordinaciju između ustrojstvenih jedinica OS RH i MUP-a, a u svrhu zaštite i osiguranja.

Također, drugi cilj vježbe je uvježbavanje taktika i procedura u zadaćama zaštite i osiguranja, uključujući širok spektar djelovanja na taktičkoj razini i djelovanje u sinergiji s pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva specijalnih snaga, Obavještajne pukovnije i Ministarstva unutarnjih poslova RH.

U skladu sa scenarijem vježbe uspješno su provedene sve planirane obučne aktivnosti, a tijekom vježbe provedeno je samoocjenjivanje ustrojbenih cjelina Počasno-zaštitne bojne sukladno propisanim standardima iz djelokruga zaštite i osiguranja.

Vježbu su uz zapovjednika Počasno-zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula pratili načelnik Operativne uprave Glavnog stožera OS RH brigadni general Senad Fejzić i brigadir Ivan Hodak, stožerni časnik u Operativnoj upravi.

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.