Photo: Marko Prpic/PIXSELL

‘U OVOME NISU SAMI’: Banožić uputio izraze sućuti obiteljima preminulih vojnika, kaže da je ‘prevencija izvanrednih događaja zadaća je zapovjednika!’

Autor: Daniel Radman

Ministar obrane Mario Banožić izražava duboko žaljenje povodom smrti pripadnika Hrvatske vojske, priopćilo je Ministarstvo obrane.

“Duboko potresen nesretnim događajima koji su u posljednje vrijeme pogodili Hrvatsku vojsku, izražavam najdublje izraze sućuti obiteljima, prijateljima i kolegama preminulih hrvatskih vojnika. Gubitak svakog pripadnika Hrvatske vojske veliki je gubitak za sustav jer upravo naši vojnici na sebi svojstven način pridonose izgradnji naših Oružanih snaga. U ovim teškim trenucima ističem kako smo na raspolaganju obiteljima nesretno stradalih pripadnika te kako u ovome nisu sami”, poručio je.

Također, najavio da će MORH raditi na razvoju programa prevencije izvanrednih događaja. “Zbog nesretnih događaja koji su se u posljednje vrijeme dogodili u Hrvatskoj vojsci, naglašavam kako ćemo uložiti napore u daljnji razvoj programa prevencije izvanrednih događaja iako je u konkretnim slučajevima ustanovljeno kako ni na koji način nisu vezani za stanje u Oružanim snagama.

Banožić: Učinit ćemo sve što je u našoj moći da nesretnih slučajeva bude što manje

Istaknuo je kako je prevencije izvanrednih događaja “zadaća zapovjednika”.

“Upravo je prevencija izvanrednih događaja zadaća zapovjednika na svim razinama vođenja i zapovijedanja u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Moram istaknuti kako razumijem i zabrinutost javnosti zbog navedenih događaja i naglašavam kako ćemo i mi u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci učiniti sve što je u našoj moći da ovakvih nesretnih slučajeva bude što manje. Na kraju, još jednom izražavam žaljenje zbog gubitka naših pripadnika. Neka im je laka hrvatska zemlja i hvala im na svemu što su kao pojedinci učinili za Hrvatsku vojsku”.

Iz MORH-a napominju kako su u postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske raspoređeni vojni psiholozi čija je primarna zadaća pružanje psihološke potpore pripadnicima Hrvatske vojske. Pripadnici OSRH mogu se u bilo kojem trenutku javiti psiholozima u postrojbama, a psiholozi i zapovjednici su u svakodnevnoj interakciji s pripadnicima postrojbi, ističu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.