Foto: HDLSKL SDŽ

‘TORTURE KOJIMA SMO SVJEDOČILI OSTALE SU UREZANE U NAŠA SJEĆANJA!’ Hrvatski logoraši okupili se u Kninu: ‘Naši suborci su na najsvirepiji način mučeni i ubijeni’

Autor: L.B.

Dan logoraša i obljetnica razmjene logoraša u Tepljuhu obilježeni su u subotu u Kninu u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.

Okupljeni su položili vijence i zapalili svijeće kod Stare bolnice u Kninu i prisjetili se logoraša, zatočenih hrvatskih branitelja i civila koje su srpske paravojne formacije tijekom Domovinskog rata dovodile u kninski logor.

‘Sjećanje na suborce mučene i ubijene na najsvirepiji način’

“Torture kojima smo kao logoraši svjedočili nažalost i dandanas ostaju duboko urezane u naša sjećanja, kao i sjećanja na sve suborce i supatnike koji su na najsvirepiji način mučeni i ubijeni”, istaknuo je predsjednik splitsko-dalmatinske podružnice te udruge Ivan Turudić.

Na obilježavanju su, uz predsjednike podružnica udruge, prisustvovali i izaslanik potpredsjednika vlade i ministra hrvatskih branitelja Jozo Šerić, gradonačelnik Knina Marijo Čačić te gradonačelnik Gline Ivan Janković, čiji je otac bio jedan od zarobljenika.

Izaslanstvo je položilo vijence i zapalilo svijeće i kod spomenika pobjedi “Oluja 95” u Kninu u spomen svim hrvatskim braniteljima.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.