Foto: Grad Novska/Ilustracija

Točno u podne: Pobijeno 11 branitelja koji su izlazili iz skloništa

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Grad Novska u suradnji sa Udrugama proizišlim iz Domovinskog rata svake godine na današnji dan organizira prigodno sjećanje na 4. listopada 1991. kao jedan od najcrnjih dana novije novljanske povijesti.

Izginuli nakon zračne opasnosti

KATASTROFALNA GREŠKA! Srbi nam tri tijela predali još ’91: Identificirana su tek nakon 26 godina


Naime, toga dana neprijateljski zrakoplovi ispustili su smrtonosni teret nekoliko trenutaka poslije odsviranog prestanka zračne opasnosti, kada su branitelji i građani napuštali skrovišta. Na mjestu pogibije, kod spomen obilježja ispred Ureda za obranu, u iznenadnom zračnom napadu na samo središte grada, točno u podne poginulo je 11, a teško su ranjena 23 branitelja.

Raketirano središte grada/Foto: Grad Novska

Poginuli su pripadnici 62. samostalnog bataljuna: Zvonimir Crnojević, Vladimir Idžojtić, Antun Jakovljević, Ilija Kaurin, Miroslav Kolar i Mijo Perković, pripadnik 56. samostalnog bataljuna iz Kutine Dragan Odak te pripadnik Narodne zaštite Filip Kozić. Poginuo je i vozač pukovnika Tonkovića i građanka Milka Bakun.

Ranjeni su pripadnici 62. samostalnog bataljuna: Iva Vulić, Mile Skoko, Dubravko Maleg, Drago Filipović, Božo Cikojević i Mile Zekić, policajci Jasna Miletić i Milan Matić. Ozlijeđeni su pripadnici 62. samostalnog bataljuna: Stipan Ćosić i Vladimir Gabor, policajac Stipo Lovrić i pripadnik 1. A brigade Slavek Hrvojić.

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.