fbpx
Facebook

TKO JE DIGAO HOS ZAPOVJEDNIŠTVO U ZRAK? Zapovjednik tvrdi: ‘Sve je to bilo isplanirano’

Autor: Snježana Vučković

Pod okolnostima koje se ni dan danas nisu razjasnile na današnji je dan 1993. godine u zrak dignuta zgrada  zapovjedništva vinkovačkog HOS-a, u Omladinskom domu.

Podrum zgrade bio je, naime, skladište eksploziva i streljiva, no okolnosti pod kojima je došlo do zapaljenja, eksplozije i urušavanja sjedišta HOS-a – ostalo je nepoznato.

Tada su poginuli Darko Rušanac, Vlado Knežević i Ivica Bošnjak, a još osam ih je ranjeno, od čega trojica teško.

Facebook

Udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga i 1. samostalna satnija “Marijan Baotić” prije nekoliko godina uvela je tradicionalno obilježavanje ove tragedije, pa će cvijeće i svijeće na mjestu urušenog zapovjedništva  u znak sjećanja na poginule, položiti i danas.

Zapovjednik: “Sve je isplanirano”
Pukovnik Ivica Zupković, ratni zapovjednik bojne, za Glas Slavonije tvrdi kako je sve bilo brižno isplanirano, te da nije bila riječ o nesretnom slučaju:

“Ovo je mjesto mjesto od posebnog značenja jer su tri života ugašena samo zato što su bili pripadnici HOS-a. Nije to bio nesretan slučaj i sve je bilo isplanirano, jako dobro isplanirano. Sada nije vrijeme ni mjesto da kažem tko su nalogodavci i organizatori, ali jednog dana ću javno reći”, izjavio je Ivica Zupković koji je u trenutku eksplozije od zapovjedništva bio udaljen svega 50-ak metara.
Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.