Dogodilo se ns današnji dan - Domovinski rat

TEŠKA SUDBINA SINIŠE GLAVAŠEVIĆA: Na današnji dan je rođen i ranjen. Na kraju je ubijen na Ovčari.

Autor: s.v.

Na današnji dan 1960. godine rođen je jedan od simbola Vukovara i njegovog otpora velikosrpskoj agresiji, Siniša Glavašević.

Nakon završetka osnovne i srednje škole u rodnom Vukovaru, upisao je studij komparativne književnosti i bibliotekarstva na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Nakon završetka školovanja radio je u školama u Lovasu i Borovu Naselju.

Na Radio Vukovaru zaposlio se najprije kao spiker, a za vrijeme Domovinskog rata bio je njegov urednik te ratni izvjestitelj. Pjesnik u duši, pisao je i lirske priče o Vukovaru, ljudima, životu, o sebi, a objavila ih Matica Hrvatska sabrane pod naslovom „Priče iz Vukovara.“

Posljednji rođendan Siniša Glavašević proveo je u vukovarskoj bolnici. Upravo na današnji dan, na svoj rođendan, ranjen je krhotinom granate na putu u bolnicu gdje je krenuo prikupiti podatke za izvješće.

Ubijen je 20. studenog 1991. na Ovčari gdje su u veljači 1997. ekshumirani njegovi posmrtni ostaci, donosi Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat.

Autor:s.v.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.