FOTO: HRT

SVEČANO U MINISTARSTVU OBRANE: Robert Hranj preuzeo dužnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH

Autor: Dnevno

U Ministarstvu obrane danas je završila primopredaja dužnosti načelnika Glavnog stižera OSRH, javlja HRT.

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj primopredaji dužnosti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske između generala zbora Mirka Šundova i viceadmirala Roberta Hranja. Na svečanosti su bili i izaslanik predsjednika Hravatskoga sabora, Miroslav Tuđman, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednici i ministri u Vladi RH, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, ravnatelj SOA-e Daniel Markić te drugi.

Predsjednik Zoran Milanović uručio je Velerad kralja Petra Krešimira IV. s lentom i danicom, koji se dodjeljuje najvišim vojnim dužnosnicima za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zaslugama za stvaranje Hrvatske te za osobite uspjehe u vođenju i zapovjednanju Oružanih snaga RH, dosadašnjem načelniku GS OSRH Mirku Šundovu.

Šundov je u govoru zahvalio mnogima, među ostalima, svim suborcima iz rata na čelu s generalom Antom Gotovinom.

“Neću ovom prigodom govoriti o onome što sam radio, neka o tome govore drugi i djela koja sam činio sa svojim timom u bliskoj suradnji s ministrom obrane Damirom Krstičevićem. Hvala vam od srca, i vama i predsjedniku Vlade. Hvala i dosadašnjoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović na potpori. Ovih sam dana obišao i zahvalio pojedincima, postrojbama i institucijama. Ako me pitate jesam li što propustio, rekao bih da jesam. Žao mi je što se nisam više smijao, pjevao, plesao. Podijelimo smiješak jedni drugima u ovim složenim vremenima. Ništa ne košta, a toliko puno znači. Roberte, želim ti puno upsjeha i budi najbolji načelnik Glavnog stožera. Našoj Hrvatskoj vojsci i našoj zemlji, najljepšoj na svijetu želim svaki prosperitet i napredak. Hvala i domovini vjeran”, istaknuo je među ostalim Mirko Šundov u svojem govoru.

Nakon govora, uslijedila je primopredaja dužnosti te je Robert Hranj i službeno postao načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.