FOTO HRZ

SVEČANI DOČEK ZA ‘NAŠE DEČKE’! Vratili se u Hrvatsku iz NATO operacije

Autor: S.V.

Pripadnici zračne sastavnice 34. hrvatskog kontingenta B-rotacije vratili su se u Republiku Hrvatsku u srijedu, 19. svibnja 2021. iz NATO operacije potpore miru KFOR u Republici Kosovo.

Pripadnici 395. eskadrile transportnih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ), nakon uspješno odrađene još jedne rotacije u operaciji potpore miru na Kosovu vratili su se u matičnu postrojbu. Sastavnicu ove rotacije sačinjava 13 pripadnika 395. eskadrile transportnih helikoptera HRZ-a s dva helikoptera MI-8 MTV1.

Svečani doček u Divuljama

U vojarni „Knez Trpimir“ u Divuljama organiziran je svečani doček pripadnika zračne sastavnice B-rotacije 34. HRVCON-a kojemu je nazočio zapovjednik 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pukovnik Krešimir Ražov.

Tom prigodom, pukovnik Ražov je istaknuo kako se i u ovoj operaciji još jednom pokazalo da su pripadnici HRZ-a, odnosno 395. eskadrile transportnih helikoptera, opravdali svoja usavršavanja kroz procese obuke, na što je kao zapovjednik iznimno ponosan. Također, rekao je kako su sudjelujući u međunarodnoj helikopterskoj vježbi „Stabilnost 21/1“ u sklopu misije pripadnici zračne sastavnice B-rotacije 34. HRVCON-a pokazali iznimnu sposobnost i uvježbanost u složenim uvjetima rada. “Upravo ovakve vježbe su pozitivan pokazatelj obučenosti i spremnosti pripadnika HRZ i na najbolji mogući način predstavljaju sposobnost i stručnost letačkog i zrakoplovno-tehničkog osoblja, a isto tako  predstavljaju Republiku Hrvatsku i njezine Oružane snage“, zaključio je pukovnik Krešimir Ražov.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.