fbpx
Foto: Z. Karasek

SVE VIŠE HRVATICA PRISTUPA VOJSCI: Upravo započinju sa specijalističkom obukom

Autor: Dnevno.hr

U Središtu za obuku pješaštva i oklopništva Zapovjedništva za obuku i doktrini “Fran Krsto Frankopan” u Gašincima započela je specijalistička vojna obuka vojnika koji se primaju u djelatnu vojnu službu na dužnost vojnika. Specijalističkoj vojnoj obuci pristupilo je 57 pripadnika (37 vojnika i čak 20 vojnikinja) koji će po završetku obuke biti upućeni u postrojbe Hrvatske kopnene vojske.

Na vojnom poligonu “Gašinci” mladi vojnici i vojnikinje preuzeli su vojnu opremu i potpisali svoje prve ugovore o vojničkoj službi. Cilj i zadaća obuke je osposobljavanje vojnika za obavljanje zadaće u rodu pješaštva za dvije: streljačkoj i minobacačkoj.

Foto: Z. Karasek

Dvanaest tjedana obuke

Tijekom slijedećih dvanaest tjedana vojnici i vojnikinje će na vježbalištima i strelištima vojnog poligona “Gašinci” pohađati obuku koja je podijeljena u tri razdoblja. Prvo razdoblje u trajanju od dva tjedna odnosi se na prijam vojnika i obuku osvježenja općih vojnih zadaća. U drugom razdoblju u trajanju od devet tjedana provodi se obuka specijalnosti i gađanja. Težište vojno stručne obuke je na radnjama i postupcima za rad na sredstvima, instrumentima i oružju predmetne specijalnosti te primjenu taktika, tehnika i postupaka.


Na početku Specijalističke vojne obuke vojnicima na obuci i pripadnicima bojne za specijalističku vojnu obuku obratio se zapovjednik Središta za obuku pješaštva i oklopništva brigadir Milan Čorak i poželio vojnicima i instruktorima puno uspjeha u radu, te zahvalio na tomu što su se odlučili pridružiti velikoj obitelji koju čine pripadnici Hrvatske vojske.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.