FOTO: Hrvatski predsjednik

‘SVAKI ČOVJEK IMA PRAVO NA SAN, A NJIMA JE ODUZET’: Milanović sve nadmašio govorom o poginulim braniteljima

Autor: S.V.

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je u Sisku sudjelovao na obilježavanju 30. godišnjice ustrojavanja 120. brigade Hrvatske vojske “Ban Toma Bakač”. Prethodno je položio vijenac i zapalio svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovcu, a tom prilikom se obratio prisutnima spomenom na one koji su za slobodu dali život:

FOTO: Hrvatski predsjednik

Emotivno o poginulim braniteljima

“Kroz ovu je brigadu u najtežem vremenu, koje nije trajalo tjednima nego dvije godine, prošlo oko 3000 ljudi, jako mali broj najhrabrijih među nama. U vremenu koje ovdje nije bilo više samo jedna utvrda i par sela nego grad od 80.000 ljudi, država od 4,7 milijuna ljudi u to vrijeme, narod koji je u međuvremenu prerastao u političku naciju, organizirao se i na kraju borio za svoju državu. Zato uvijek moramo patiti imena tih muževa i sinova koji su tada sanjali o svom životu, novcu, napretku zajedno sa svojim sugrađanima. Njima je oduzeta šansa i nadanje koje je u tom trenutku bilo sasvim legitimno. Svaki čovjek ima pravo na san. To je njima oduzeto. Sanjali su Hrvatsku, a nisu je dočekali”, kazao je predsjednik.

Pozdravni govor održao je Davorko Vidović, pomoćnik zapovjednika za političku djelatnost 120. brigade Hrvatske vojske “Ban Toma Bakač” i saborski zastupnik, a u kojim uvjetima je formirana 120. brigada i ratnim zadaćama do formiranja obrane grada Siska, govorio je bojnik u miru Viktor Šprajc, ratni načelnik topništva 120. brigade i zapovjednik 2. zone obrane grada.

Pričuvni bojnik Zlatan Vavro, pomoćnik načelnika Stožera za operativne poslove u zapovjedništvu Brigade, ispričao je detalje o borbenom djelovanju brigade, gradonačenica Siska Kristina Ikić Baniček također je održala govor, a potom i Darko Nekić, izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra branitelja Tome Medveda te državni tajnik u ministarstvu branitelja.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.