Foto: MORH/ J. Kopi

Susret u HGZ-u: ‘O nekim temama se može razgovarati samo kod nas’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je na svečanom obilježavanju Dana Hrvatskog generalskog zbora, odnosno 18. obljetnice osnutka HGZ-a.

Ovom prigodom ministar Banožić je čestitavši novim članovima HGZ-a, istaknuo kako se Dan Hrvatskog generalskog zbora obilježava nekoliko dana nakon obljetnica osnutka legendarnih gardijskih brigada, Vukova i Tigrova, a svega nekoliko dana uoči obilježavanja pada Vukovara.


Banožić zahvalio generalima za doprinos u ratu

Foto: MORH/ J. Kopi

“I vi sami ste dali svoj obol u stvaranju svega u čemu danas uživamo, počevši od mira i slobode pa do moderne i moćne Hrvatske vojske. Zato je ovo prigoda za zahvaliti svakome od vas na svemu što ste dali za svoju državu i što ste generacijama koje ostaju i dolaze, ostavili sjajne temelje za građenje još bolje i prosperitetnije hrvatske države”, rekao je ministar Banožić.

Ovom prilikom je naglasio kako je 2023. godina osobita po mnogim odlikama za Ministarstvo obrane i Hrvatsku vojsku, jer je u njoj došlo do ostvarenja većeg broja strateških projekata.

Čestitao i Hranj

“Upravo u ovoj godini došlo je do primopredaje prvog aviona Rafale u ruke pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, u prosincu nam stižu oklopna vozila Bradley, dolaze nove Patrie, dogovorili smo nabavu dodatnih helikoptera Black Hawk i čitav niz drugih projekata”, rekao je ministar te dodao kako se projekti modernizacije i opremanja Hrvatske vojske realiziraju u konzultacijama s hrvatskim braniteljima i svima koji nose iskustva i znanja iz Domovinskog rata.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj uputio je čestitku članovima Hrvatskog generalskog zbora uz poziv da “i dalje budu relevantni čimbenici te da kao nevladina, nepolitička organizacija promoviraju rad članova, branitelja i u konačnici kao sudionici Domovinskog rata interese Republike Hrvatske”.

Foto: MORH/ J. Kopi

Krešić: “Kod nas se razgovara o temama o kojima se nigdje drugdje ne može”

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora umirovljeni general-bojnik Marinko Krešić ovom prilikom je rekao kako će Hrvatski generalski zbor u sljedećem razdoblju težište napora usmjeriti na zadržavanje razine postignutog, na promicanje vrijednosti i dostojanstveno obilježavanje Domovinskog rata i hrvatske vojne tradicije, na iskustvo i znanje u pomoći u kreiranju javnih politika iz područja sigurnosti i obrane.

Generala Krešića jako naljutio Penavin plakat: ‘To nije dobro za hrvatski narod’
“Smatramo da umirovljeni generali i admirali, svojim znanjima, iskustvom i provjerenim domoljubljem mogu i trebaju pomoći državi i društvu radeći na prikladnim mjestima u našem državnom aparatu pa i šire. Nastojat ćemo to ostvariti u većoj mjeri nego do sada. Kao Udruga nastavljamo raditi s ciljem da se afirmiramo kao mjesto gdje se može doći, čuti i razgovarati o temama o kojima se drugdje ne može”, rekao je Krešić.

 

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.