Screenshot

SUSPENDIRANI POLICAJAC OTKRIO UBOJICE MARTINE (4) IZ BOROVA SELA! ‘Imam zabranu istraživanja, ali obitelj ima pravo na istinu…’

Autor: s.v.

Nikola Kajkić, sindikalni vođa MUP-a RH i suspendirani istražitelj Ovčare, javno je razotkrio imena ubojica Martine Štefančić (4) i njezine bake Bernardice o čijim je nesretnim sudbinama naš portal već pisao.

Martinu i njezinu baku su, naime, u Borovu Selu, u noći s 20. na 21. ožujka 1992. godine, ubili srpski teroristi. Martinin otac, Zdenko Štefančić, nedavno je izjavio kako ima neka saznanja o detaljima zločina te kako sumnja da se ubojice malene Martine i danas nalaze u Borovu Selu. Te crne slutnje, danas je potvrdio Nikola Kajkić:

“Dana 20.21. u siječnju 1992. godine, u vremenu između 01-03.00 sati, pripadnici interventnog voda TO Borovo Selo, (kojima je komandirao izvjesni Radenko Alavanja), sa osobnim automobilom Renault 4, u kojem se prevozilo pet osoba, dovezlo se do kuće obitelji Štefančić u Borovu Selu (vozilo je bilo vlasništvo Bogdana Maksimovića), te su krvnički u obiteljskoj kući obitelji Štefančić s više prostrijelnih metaka iz automatske puške, prostrijelili malu Martinu, baku Bernardicu i njezinog sina”, otkriva Kajkić.

“Zašto do danas nije otvorena istraga?”

“Zašto hrvatska javnost za ovo ne zna? Zato što do danas nije otvorena istraga niti su krivci poznati, odnosno, kada nema istrage naravno da je teško ili nemoguće pronaći i počinitelje. Stoga sam, na zamolbu obitelji Štefančić, dao sebi obvezu, provjerio i doznao tko su ubojice”, kaže Kajkić uz napomenu kako zbog suspenzije ne bi smio istraživati, no kako je to učinio u interesu istine i kako bi obitelj donekle imala mir i spokoj.

Kajkić otkrio imena počinitelja

“Stoga zbog istine, zbog male Martine, otkrivam imena ubojica i zlotvora:

1. VESELKO MAKSIMOVIĆ, zvani Veso Palestinac, iz Borova Sela

2. MLADEN MAKSIMOVIĆ, zvani Mađar, iz Borova Sela, živi u Njemačkoj pod novim identitetom Maki Ilić, sada s mjestom prebivališta u Bosni i Hercegovini, Republika Srpska i s državljanstvom BiH)

3. RADOVAN LUKIĆ, iz Borova Sela, trenutačno živi na relaciji Hrvatska-Srbija

4. DRAGAN SAVIĆ, iz Borova Sela, trenutačno živi na relaciji Hrvatska-Srbija

5. osoba pod nadimkom BOSANAC, iz Borova Sela”.

Autor:s.v.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.