fbpx
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘ŠTO ZNAJU MORALNI TIFUSARI?’ Glasnović ‘rešeta’ saborske zastupnike: ‘Inficirani su partizanskom bolešću’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Osvrćući se na grad Odžak koji je nakon više od mjesec dana opsade u ovim danima 1945. godine pao i koji je zbog razaranja i ljudskih žrtava usporedio s Vukovarom, umirovljeni general HV-a i HVO-a Željko Glasnović neizbježno se dotakao hrvatskih političara koji te povijesne činjenice ne shvaćaju ili ih jednostavno – ne žele prihvatiti.

Odžak i Vukovar – ista sudbina

“Sličnost između Vukovara i Odžaka je neizbježna. Isti neprijatelj, druga vremena. Prethodnici onih koji su masakrirali hrvatske branitelje na Ovčari, okrvavili su svoje ruke do ramena nakon pada Odžaka. U štali blizu sela Garevac zaklali su 567 muškaraca od 14 godina pa nadalje. Ista sudbina je ubrzo zatekla druga hrvatska sela u Bosanskoj Posavini. U selu Pećnik 450 kuća je spaljeno i 260 mladih muškaraca je ubijeno. U Balegovcu partizani tifusari ubijaju 285 seljaka. Bosanska Posavina 1945. godine je mikrokozam antropološke katastrofe koja je zahvatila Hrvatsku za vrijeme i nakon II. svjetskog rata”, započeo je povjesnicom, a nastavio “lekcijom” pojedinim saborskim zastupnicima.

Savjetovao im da pročitaju knjigu strijeljanog fratra

Prvenstveno se osvrnuo na Katarinu Peović pitajući se “što o tome zna osoba koja danas dijeli lekcije o povijesti na sjednicama saborskog Odbora za branitelje”


“Skoro tri desetljeća od završetka obrambenog rata, najkrvavije komunističke tiranije izvan Sovjetskog saveza i dalje nam dijele lekcije o pravdi i demokraciji. Za likove poput nje svaka hrvatska država je “magnum crimen”.

Članovi Odbora za veterane savjetovao je kako bi trebali bi pročitati knjigu fra Dominika Baraća koji je strijeljan u lipnji 1945., a koji je svoje djelo nazvao “Filozofija boljševizma”.

Đakić i drugi hrvatski veterani u Odboru, imali bi bolji uvid u mentalni sklop nove generacije moralnih tifusara koji su i danas inficirani partizanskom bolešću”, zaključuje u svom Facebook statusu.

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.