Luka Stanz/Pixsell

ŠTO JE BANDIĆ ZAISTA MISLIO O BRANITELJIMA? Demo nam je otkrio što je sve Bandić činio za njih

Autor: Snježana Vučković

Posljedice iznenadne smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, dragovoljci metropole okupljeni u brojne braniteljske udruge, zasigurno bi mogli osjetiti u narednom periodu.

Pokojni gradonačelnik je, naime, od prvog dana preuzimanja funkcije čelnog čovjeka grada, u dogovoru sa Miodragom Demom osmislio do tada nepostojeći ured koji bi bio na usluzi isključivo Zagrepčanima – sudionicima Domovinskog rata:

“Iznimno je poštovao branitelje, posebno invalide”

“Počeli smo s jednim odsjekom, no ubrzo je postalo jasno kako je riječ o brojnoj populaciji s brojnim poteškoćama”, kaže nam Miodrag Demo, dragovoljac Domovinskog rata i 100 postotni HRVI koji godinama upravlja tim uredom.

Demo kaže da je Milan Bandić bio svjestan doprinosa branitelja u ratu, te da je prema njima gajio iznimnu empatiju:

“Kako ne… Držao je do svih branitelja, posebno do invalida. ali za zagrebačke je imao prilike i nešto učiniti. No, shvaćao je da taj veliki posao treba preuzeti netko iz braniteljskih redova, pa je sve prepušteno meni. Sa 32 mjere prema zagrebačkim braniteljima, napravili smo ogroman posao”.

Petar Glebov/Pixsell

 




Grad Zagreb preuzeo zadaće Ministarstva branitelja

Zagrebački branitelji, kaže nam naš sugovornik, imaju sreću što su iz grada koji shvaća njihove potrebe. Grad Zagreb brine o njihovim statusima, zapošljavanjima, o njihovoj djeci za koje se organiziraju besplatna ljetovanja i blagdanske priredbe s poklonima, te prvenstveno o zdravlju bivših vojnika za koje se organiziraju redoviti pregledi.

“Nama, zapravo, Ministarstvo branitelja nije ni trebalo. Preuzeli smo sav posao na sebe, a i ljudima iz Ministarstva je to bilo drago jer im je to teret manje”.




“Ostavio je srce na zagrebačkim ulicama”

Govoreći o Milanu Bandiću i njegovoj smrti, Demo je kazao i ovo:

“Bio je prvenstveno moj istinski prijatelj, pa onda suradnik i sve ostalo… To jutro kada sam doznao da ga više nema, jednostavno nisam mogao vjerovati. Zar je moguće? Očekivao sam ga vidjeti u medijima, na portalima, kako okružen novinarima daje izjave kao svakog dana… Bilo mi je neshvatljivo da ga neću vidjeti. Bio je topao čovjek. To znaju amo oni koji su ga dobro poznavali. Ostavio je srce na zagrebačkim ulicama”, opisao nam je Miodrag Demo koji će, kako kaže, nastaviti raditi za dobrobit hrvatskih branitelja.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.