Foto: CROPIX

Srpska tajna služba tvrdi da se njihov bivši predsjednik ’91. napio i ubio oko 15 hrvatskih staraca

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Iako se selo dugo i uporno opiralo srpskim teroristima, oni su na današnji dan 1991. slomili Tordince nakon čega je nastao strahovit pokolj. Prva izvješća izbjeglih Hrvata spominjala su 120 do 160 ubijenih ljudi, no pravi razmjeri stravičnog čina otkriveni su tek 22. ožujka 1992. kada je otkrivena masovna grobnica.

Naime, 26. listopada 1991., četnici su pobili civile iz Antina i Tordinaca koje su do tada držali zatočene, a u pred župnom crkvom u grobnici dugoj 25 metara pronađeni su ljudski ostatci. Da bi se prikrio zločin, unatoč činjenici da su to radili pred očima pripadnika ruskog bataljuna UNPROFOR-a, okupacijska vlast krajem 1994. počela je posmrtne ostatke iz te grobnice premještati u više manjih, no smatra se da je pred župnom crkvom tada zakopano 208 tijela civila i branitelja. Tijekom 2004.


TOMISLAV NIKOLIĆ KAZNENO PRIJAVLJEN ZA RATNI ZLOČIN U HRVATSKOJ!

Uloga bivšeg predsjednika Srbije u pokolju

Vladin ured za zatočene i nestale nastavio je iskapanja te je u nekoliko masovnih i individualnih grobnica nadomak Tordinaca pronađeno još nekoliko desetaka posmrtnih ostataka poginulih, a njihove su kosti bile pomiješane sa životinjskim.

Bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić “Grobar” prema vlastitom priznanju bio je dobrovoljac u Šešeljevoj paravojnoj jedinici “Šešeljevi sljedbenici”, a sudjelovao je upravo u okupaciji Antina u kojima je, po podacima beogradskog Fonda za humanitarno pravo, u to doba ubijeno 37 starijih Hrvata.

bivši šef Ureda za komunikacije Vlade Srbije Vladimir Popović za B92 kazao je kako mu je nekadašnji šef Službe državne sigurnosti Jovica Stanišić otkrio da je Tomislav Nikolić u selu Antin u Hrvatskoj 1991. godine osobno ubio više civila.

Srpska tajna služba kaže da je Nikolić ubijao hrvatske civile

“Služba sve ima… on se u selu Antin u zapadnoj Baranji poslije posjete tamo nekom dobrovoljačkom odredu Radikalne stranke malo napio, pa uvečer da bi pokazao da je pravi Srbin, uzeo kalašnjikov i neke babe i dede, njih jedno 10, ili 15, pobio i pobacao ih u bazen.”

Zanimljivo je da sam Nikolić to nikada nije pokušao sakriti:
“Sa svojim suborcima Kragujevčanima proveo četiri mjeseca na ratištu u Slavoniji. Četiri mjeseca bez kojih ne bih mogao zamisliti život, koja će pamtiti i moja obitelj. Ali ja sam ponosan na svoje sudjelovanje u ratu. Ratovao sam svim srcem. Ja sam se u tom ratu borio i vratio sam se živ. Postoji mogućnost da sam nekog ubio, kao što postoji mogućnost i kao što je točno, da su srpski neprijatelji ubili nekog mog u ovom ratu.”

Preživjeli iz Antina svjedočili su da je Tomislav Nikolić za vrijeme masakra – bio u njihovom selu:

Foto: Facebook

Svjedoci o ulozi “Tome Grobara”

“Bilo je vidljivo da su ga podređeni uvažavali, no svi oni koji bi nešto mogli reći o njegovoj ulozi u ubijanju mještana Antina više nisu živi. Meni osobno četnici su tada izbili 12 zubi”, izjavio je Tadija Milekić.

Rozalija Strinić ga je prepoznala tek nakon što se počeo medijski plasirati kao političar: kojoj su sjećanja na Nikolića oživljena kasnije, kada je on postao poznati političar:

“Često mi je navraćao u dvorište, ali ja njih nisam pitala ni kako se zovu, ni što traže, tako da nisam ni znala tko je on. Kasnije su mi rekli da je to Nikolić, ali ja vam o njegovoj ulozi u to vrijeme nemam ništa posebno za reći. Nagledala sam se ja svega i najbolje mi je kada se ne moram toga sjećati, jer se odmah uzrujam. Bilo nas je 100-injak koji smo ostali u selu, kada su oni ušli, a onda su samo odjednom počeli nestajati. Ima ih dandanas 17 koje nikada nismo našli. Ja sam našla svoju komšinicu mrtvu u podrumu, a jednog komšiju na bašči, ali nisam vidjela tko ih je ubio. Čak je tijelo komšinice nestalo, dok sam ja otišla prijaviti da sam je našla, i nikada nije pronađeno.”
Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.