Foto: MORH/ T. Brandt

Sreći hrvatskih vojnika nema kraja: Bitna odluka upravo stupila na snagu

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Stupile su na snagu odluke koje je donio ministar obrane Mario Banožić, a kojima su propisani novi iznosi naknada za posebne oblike rada u službi (terenski uvjeti, stražarska služba i dežurstvo), kao i novi iznosi naknada za stanovanje.

Povećanje naknada

Povišice su bile dobar ‘poguranac’: Novi pripadnici HV-a potpisali ugovore


Pripadnicima Hrvatske vojske naknade u terenskim uvjetima i naknade za stražarsku službu povećane su i sada iznose 27 eura neto, dok subotom, nedjeljom, blagdanima i ostalim neradnim danima te naknade iznose 32 eura neto.

Također, povećane su i naknade za dežurstvo te sada iznose 20 eura neto, odnosno vikendom, blagdanima i ostalim neradnim danima 25 eura neto.

Foto: 12. HRVCON/ J. Bobinac

Ministarstvo obrane nastavlja raditi i na poboljšanju kvalitete življenja pripadnika Hrvatske vojske u mjestima njihove službe, pa su tako naknade za stanovanje povećane za oko 50 posto.

Povećane i naknade za stanovanje

Konkretno, u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Puli i Osijeku naknada za stanovanje sada iznosi 480 eura neto (iznosila je 319 eura neto), dok u Vukovaru, Vinkovcima, Požegi, Varaždinu, Karlovcu, Sinju i Benkovcu iznosi 340 eura neto (iznosila je 226 eura neto).

“Zadovoljan vojnik osnovni je preduvjet za stvaranje moderne i moćne oružane sile i zato nastavljamo i dalje poboljšavati uvjete života i rada svih naših pripadnika. Biti pripadnikom Hrvatske vojske znači imati odgovornost koja ne poznaje ni mjesto ni vrijeme, to je poziv koji zahtjeva nošenje s različitim izazovima i naša je odgovornost našim pripadnicima pružiti i omogućiti uvjete života i rada dostojne časne vojničke službe”, poručio je ministar obrane Mario Banožić.
Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.