fbpx
Foto: Screenshot/yt

SRBI IZBJEGLI U OLUJI STIŠĆU VUČIĆA! ‘Od prošlog vijeka smo bez krova nad glavom. Učini nešto, inače…’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Pripadnici srpske nacionalne manjine koji su za vrijeme Oluje napustili svoje domove i novi život započeli u Srbiji, polako gube strpljenje.

Njihov izbjeglički status u toj zemlji nije im donio ništa, osim obećanja o stambenim zbrinjavanjima koja se do danas nisu dogodila. Informacija da im se ipak neće graditi stanovi na Novom Beogradu, izazvala je kod njih veliko ogorčenje, razočaranje i nezadovoljstvo.

Stoga su članovi Radne grupe u ime 383 izbjegličke obitelji uputili pismo i pеticiјu prеdsјеdniku Srbije Aleksandru Vučiću sa molbom da sе riјеši stаmbеno pitаnjе za čak 383 obitelji koje su u Srbiji od 1995. godine:


Obećali im stanove, pa zaustavili izgradnju i prekinuli ugovore

“Podsjećamo da smo već jednom ostali bez vlastitog krova nad glavom kao posljedica ratova devedesestih godina prošlog vijeka. Nastavit ćemo sa potpisivanjem Peticije u narednom periodu jer nam se ogorčene i nezadovoljne prognaničke obitelji sa liste javljaju skoro svaki dan. Molimo vas, još jednom, da nam pomognete da nadležne institucije ispune naše pravedne zahtjeve, umjesto što prebacuju odgovornost sa jednih na druge”, kažu u pismu navodeći da će, ukoliko srbijanski predsjednik nešto ne učini, biti prinuđeni obratiti se donatorima i stranim institucijama.

Podsjetimo, Banka za razvoj Saveta Evrope izdvojila je sredstva za izgradnju 133 stana na Novom Beogradu u iznosu od 4.7 milijuna eura, a Vlada Srbije osigurala je dodatnih 1.6 miliona eura zbog povećanja troškova izvođenja radova. Međutim, i pored činjenice da je Vlada osigurala dodatna sredstva – ugovor s izvođačem radova je raskinut a izgradnja zaustavljena.

 

 

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.