hsp

‘SPAVATE LI MIRNO, ŠUGAVCI PRODANI’? Hosovci bijesni jer na osječkom muralu za njihov grb NEMA MJESTA!

Autor: Snježana Vučković

U Osijeku je, u obliku murala osvanula lijepa zahvala postrojbama koje su ratnih devedesetih branile ovaj grad.

Posao izrade murala odradila je Udruga 106. brigade HV , a na njemu se nalaze oznake ratnih postrojbi koje su branile grad Osijek uz natpis „ONI SU OBRANILI GRAD“. No, već na prvi pogled vidi se kako nedostaje grb HOS-a koji je sa svojom satnijom također sudjelovao u obrani grada. Činjenica da su grb HOS-a izostavili upravo hrvatski branitelji iz Osijeka, snažno je i s pravom razljutio bivše pripadnike HOS-a:

„Spavate li mirno, šugavci prodani”, komentirao je Damir Markuš uz podijeljenju fotografiju nepotpunog murala, a što je izazvalo pravu silinu komentara.

Bez reakcije nije željela ostati ni Hrvatska stranka prava:

“Na tome muralu ne nalazi se ratna oznaka HOS-a, postrojbe koja je zajedno s ostalima krvarila u obrani grada Osijeka. Zašto je to tako? Koji su razlozi i tko je donio odluku da se izbjegne ova časna postrojba? Krije li se razlog u činjenici da su ti časni ljudi na rukavu nosili oznaku s natpisom “ZA DOM SPREMNI“, koja je trenutno vladujućim oligarhijama i u gradu i u državi neprihvatljiva, pa su je htjeli izbjeći po svaku cijenu?”, pita se HSP koji podsjeća kako je upravo njihova stranka osnovala postojbu HOS bez koje bi i ishod rata zasigurno bio drugačiji.

“Razumljiva su nam nastojanja vladajućih u gradu Osijeku budući su konstituirani od ljevičarskih političkih partija, a i gradonačelnik je iz tog miljea, ali nam nije ni jasna, ni prihvatljiva činjenica da su na to pristali branitelji koji su nositelji ove aktivnosti? Zašto je nositelj ove aktivnosti samo jedna braniteljaka udruga?  Zato nije usuglašena na Kordinaciji udruga? Napravljeni mural, bez HOS-ove oznake i oznake nekih drugih postrojbi koje su sudjelovale u obrani grada negacija je istine i povijesnih činjenica!”, pitaju se članovi HSP-a i podsjećaju:

Kako u Dubrovniku može, a u Osijeku ne može?




“Svima je poznata činjenica da spomenika i murala s oznakama HOS-a ima u svim mjestima koje je HOS branio i nigdje nije bilo većih problema. Kako to da u Dubrovniku bez problema može stajati ratna oznaka HOS-a, a u Osijeku ne može?”, kažu članovi ove stranke i zahtijevaju:

“Kao osnivač HOS-a, HSP predlaže i traži da se ova nepravda ispravi, oznaka HOS-a stavi na mural u istu ravan sa svim ostalim ratnim postrojbama koje su branile grad Osijek i na tačin pokaže poštovanje prema ovim hrabrim ljudima koji su u odorama HOS-a branili Osijek, Slavoniju i državu Hrvatsku”.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.