fbpx
Goran Stanzl/PIXSELL

ŠOK NA BANOVINI: ‘Pukovnik srpske vojske postao je dožupan’

Autor: S. V.

Prijatelji su mu živopisni likovi, komandant bataljuna Vojske RSK i osumnjičenik za ratne zločine Mile Letica, bivši operativac milicije Republike Srpske Krajine Novica Godić, bivši ministar kulture u Vladi RSK Mićo Jelić Grnović i bivši oficir Vojske RSK Dušan Bastašić...

Umirovljeni pukovnik HV-a Ivica Pandža – Orkan, postao je vijećnikom HSP-a u Županijskoj skupštini sisačko-moslavačke županije.

Upravo iz tog razloga želi upozoriti javnost da je dožupanom ove županije postao predstavnik srpske nacionalne manjine koja na to ima zakonsko pravo – Dušan Bjelajac.

Za Orkana ovaj izbor uopće ne bi bio sporan kada ga ne bi brinule određene spoznaje:


– Njegov ratni put, koji je proveo na neprijateljskoj strani, zasad nije previše poznat. Informacije o Bjelajcu ne govore previše: nagađa se da je tih godina radio i na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu te da navodno ima čin pukovnika. To će mu biti i prvo pitanje na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine sisačko-moslavačke županije. Pitanje je politički korektno, dozvoljeno i legitimno. Prethodnik Dušana Bjelajca na mjestu dožupana, na koje srpska nacionalna manjina ima zakonom omogućeno pravo, bio je notorni SDSS-ovac Bogdan Rkman.

Oko Rkmana i ratnog puta koji je proveo na neprijateljskoj strani, bilo je toliko loših stvari da imamo pravo, eto sada kao kolege vijećnici u jednoj hrvatskoj županijskoj skupštini, znati tko s nama kao njegov nasljednik sjedi za istim stolom. Rkmana smo nažalost imali priliku upoznati i četiri ga godine istrpjeti kao dožupana koji od njemu mrske Hrvatske protiv koje se borio nije imao nikakvih moralnih problema uzeti auto, voziti ga 24 sata s plaćom od oko 12 tisuća kuna. I sa svim ostalim povlasticama koje mu omogućuje nevoljena hrvatska država.

Zbog svega toga sada imamo pravo znati tko je taj Bjelajac koji s nama troši novac hrvatskih poreznih obveznika, protiv kojih su se i on i Rkman u ratu borili«, kaže Orkan za Novi list.

– Riješili smo se potporučnika za pukovnika. Stvarno napredujemo – sarkastičan je Orkan koji je bacio oko i na Facebook prijatelje Dušana Bjelajca:

– Prijatelji su mu živopisni likovi, komandant bataljuna Vojske RSK i osumnjičenik za ratne zločine Mile Letica, bivši operativac milicije Republike Srpske Krajine Novica Godić, bivši ministar kulture u Vladi RSK Mićo Jelić Grnović i bivši oficir Vojske RSK Dušan Bastašić…
Autor:S. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.