Jurica Galoic/PIXSELL

SOHV: Naša umorna tijela ponovno s radošću trepere kada čujemo mlade vojnike, djecu kako ponosno pjevaju i koračaju

Autor: I.Galešić

SOHV je istaknuo i kako žele izbjeći svaki neporazum te naglasili kako "ne žale što nisu pozvani na sudjelovanje u mimohodu".

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara priopćenjem je čestitao dvadesetu obljetnicu veličanstvene pobjede, Oluje 1995. svim sudionicima vojno-redarstvene akcije Oluja 1995. i njihovim obiteljima, suborcima, hrvatskim dragovoljcima i braniteljima i svim državljanima Republike Hrvatske. U priopćenju su istaknuli i kako su “ponosni na našu djecu, na hrvatsku vojsku te da vjeruju u hrvatski narod”.

“Hrvatska vojska bila je i ostala ponos naše mlade države, a naša umorna tijela ponovno s radošću trepere kada čujemo mlade vojnike, djecu našu kako ponosno pjevaju i koračaju – a što će cijela država imati priliku vidjeti na vojnom mimohodu u povodu ove velike obljetnice”, stoji u priopćenju.

SOHV je istaknuo i kako žele izbjeći svaki neporazum te naglasili kako “ne žale što nisu pozvani na sudjelovanje u mimohodu”.

“Ne možemo preći preko toga da trenutna, jugofilna vlast nijednu priliku nije propustila da omalovaži i ponizi hrvatsku državu, da nažao učini hrvatskim dragovoljcima i braniteljima, a što je najočitije vidljivo u Vukovaru posljednje dvije godine. Međutim, kako bi hrvatska javnost bila informirana, naglašavamo kako su dragovoljci i branitelji ponaosob primali pozive na mimohod, a prema kriteriju aktualne vlasti koja organizira isti. Cijeli niz značajnih udruga i inicijativa stradalnika, dragovoljaca i branitelja nisu pozvani na sudjelovanje. Je li to borba za zajedništvo ili sijanje kaosa i raskola – pametnome dosta”, zaključuju u priopćenju.

Autor:I.Galešić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.