Dnevno.hr

SLUČAJNO? Provaljeno u Kajkićev ured: Tamo je držao dokumente o srpskim zločinima

Autor: dnevno.hr

Na Facebook profilu Velimira Bujanca, urednika i voditelja televizijske emisije Bujica objavljena je informacija kako je provaljeno u ured Nikole Kajkića. Naime, kako navodi Bujanec, iz izvora bliskih policiji dojavljeno im je kako se u u zgradi PU Vukovarsko-srijemske tijekom vikenda, a najvjerojatnije u nedjelju navečer, dogodila provala u ured na 4. katu, u Službi krim-policije. Zanimljivo da je ured do suspenzije koristio Nikola Kajkić, predsjednik Nacionalnog sindikata policije i istražitelj srpskih ratnih zločina.

”Kajkić je smijenjen prije točno godinu dana, nakon što je na ispitivanje u policiju zbog slučaja Ovčara, zvao visoke dužnosnike Pupovčeva SDSS-a. U uredu je držao važne dokumente i dokazni materijal vezan uz istrage srpskih ratnih zločina.

Prema informacijama koje je Bujici otkrio izvor iz policije, u Kajkićev ured provaljeno je pajserom i šarafcigerom, a ustupljene su nam i fotografije koje to potvrđuju. Obavljen je očevid, a nadležno Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu”, javlja Bujanec.

Podsjetimo, ovo je druga provala unuitar objekta MUP-a za koje se saznalo u javnom prostoru, naime, u policijski sef u zagrebačkoj Heinzlovoj ulici provalio je prije tri godine kontroverzni Željko Dolački, te je prigode otuđio veću količinu novca i zaplijenjenog novca. Tko je vinkovački provalnik, i što je tražio u Kajkićevom uredu trebala bi utvrditi istraga.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.