fbpx
Foto:Tomislav Haramincic "THAP"/Vojni pilot

SLAVE 30 GODINA! 191. eskadrila lovačkih aviona ‘rodila se’ u Domovinskom ratu

Autor: S.V.

Svečanim postrojem djelatnika 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila u ponedjeljak 17. siječnja 2022. godine obilježena je 30. obljetnica ustroja i bojnog djelovanja.

Svečano obilježavanje je započelo misnim slavljem u kapelici “Svetog Petra i Pavla” u vojarni “Pukovnik Marko Živković” koju je služio vojni kapelan Hrvatskog ratnog zrakoplovstva o. Danijel Čolo s nakanom za sve sadašnje, bivše i preminule pripadnike 191. eskadrile borbenih aviona i cijelog zrakoplovstva.

Svečanosti su nazočili zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec, zapovjednici postrojbi i eskadrila HRZ-a, bivši zapovjednici i zamjenici zapovjednika HRZ-a: general-bojnik u mirovini Josip Štimac brigadni general u mirovini Ilija Maričić i brigadir u mirovini Ivan Bosak, tadašnji zapovjednici 91. i 92. zrakoplovne baze: brigadni general u mirovini Zdenko Radulj, brigadir u mirovini Željko Jelenić, brigadir u mirovini Darko Cigrovski, pukovnik u mirovini Danijel Borović, pukovnik u mirovini Ivica Ivandić i drugi te predstavnici civilnih struktura.


Uručeni su izvodi o promaknućima, nagrade i pohvale pripadnicima 191. ELA-e za uspješno obavljene zadaće te ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća.

Zapovjednik se zahvalio sudionicima Domovinskog rata

Zapovjednik 191. eskadrile lovačkih aviona zahvalio se svim bivšim djelatnicima eskadrile na odrađenim zadaćama u Domovinskom ratu uz obećanje da i oni znaju i mogu odraditi sve zadaće koje ih očekuju u narednom periodu do stavljanja novog aviona Dessault Rafale u punu operativnu uporabu.

Zapovjednik 91. krila je svim bivšim i sadašnjim pripadnicima 191.ELA-e čestitao 30. obljetnicu osnutka i zahvalio im na njihovom radu u kojem teže izvrsnosti.

Prisutnika se prigodno obratio brigadni general u mirovini Zdenko Radulj koji nije skrivao radost gledajući mladost eskadrile.

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva je napomenuo da iz slavne prošlosti treba gledati u moderniziranu budućnost. Zahvalio je na svim naporima, na profesionalnom zalaganju i trudu koji su ulagali i ulažu u izvršenje postavljenih zadaća.
Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.