Foto: Facebook

REAKCIJA IZ ORAŠJA: ‘Laž je da su HOS-ovci izbačeni s mise. To će vam potvrditi i sami’

Autor: Snježana Vučković

Povodom našeg članka o slavnoj 106. brigadi HVO-a Orašje koja je protekloga vikenda impresivno obilježila 30. obljetnicu osnutka, a kojom prilikom nam je Franc Blažević koji je bio nazočan tom događaju ispričao kako je ispred crkve zatekao pripadnike HOS-a koji nisu bili pušteni na misu za poginule, oglasili su se iz organizacije događaja:

Organizatori iznenađeni: To nije točno, na misu su mogli svi koji su to željeli

Foto: Facebook

“Za obilježavanje obljetnice i njezinu organizaciju od jučer pljušte samo pohvale. Uistinu smo se potrudili da se svi nazočni osjećaju dobro i da odu s lijepim uspomenama. Zato smo vrlo iznenađeni potpuno neistinitom informacijom o zabrani ulaska pripadnika HOS-a u crkvu. To je potpuno netočno”, kažu iz Orašja.

Predsjednici Udruga koje su bile uključene u organizacijski odbor kažu da je upravo obrnuto:

“Pripadnici HOS-a ravnopravno su sa svojim obilježjima i ratnom zastavom na svečanosti sudjelovali od početka do kraja. Brojne fotografije a i video zapisi svjedoče da se njihova zastava vijorila i tijekom mimohoda. Također, i sami su bili vrlo zadovoljni, a to su nam i rekli.”

Foto: Privatna arhiva

Odlučeno je da u crkvi budu samo tri zastave

Na pitanje kako je onda došlo do toga da pripadnici HOS-a završetak mise čekaju pred crkvom, odgovaraju:

“Po našem dogovoru, zbog velikog broja zastava različitih postrojbi, na misu su se mogle unijeti samo tri: zastava HVO-a, 106. brigade i Herceg Bosne. Nitko se protiv toga nije pobunio, a osobito hosovci koji su odlučili sa zastavom pričekati vani, u hladovini. Napominjemo da su sva vrata crkve bila otvorena, te da su neki od njih bili na misi”.

Foto: Facebook




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.