Predrag Mišić

REAGIRAO NA ŠUPA*KE NOVOSTI: Kako je prosvjed na trgu bio antisrpski? Vidi sliku, Srbin sam i bio sam prisutan!

Autor: S.V.

"Na fotki koju sam objavio ispod teksta, da to sam ja. Performans u Zagrebu nazivaju antisrpskim, da je tako ne bih bio ja na fotki", kaže Mišić.

Predrag Peđa Mišić, vukovarski branitelj pravoslavne vjere, bio je jedan od nazočnih na subotnjem, zagrebačkom prosvjedu hrvatskih braniteljica. Evo njegove reakcije na Novosti koje su izvijestile o “antisrpskom prosvjedu:

“Performans u srcu hrvatske na trgu Josipa Bana Jelačića, žene iz Domovinskog rata i koordinacija udruga iz Domovinskog rata grada Vukovara…

Naravno, sad već očekivana reakcija šupačkih Novosti jer kako oni kažu “šupačka Hrvatska” a izlaze u istoj, jedino se tako mogu zvati.

Iste te novosti performans nazivaju antisrpski, napad na Srbe ili već što to tamo daleko piše, pa sam prinuđen reagirati. Nekada od pojedinaca Hrvata čujem ti si ovo, ono, nisi Srbin, nisi ovo, nisi ono itd.

Ali kad te pojedinci iz vlastitog naroda zaniječu, govore, pričaju – e to neće proći. Ja jesam Srbin, ponosno nosim prezime svog oca, svojih pradjedova, jedno od najčasnijih srpskih prezimena. Da, hrvatski sam branitelj jedine mi domovine Hrvatske. Slobodno govorim, pišem, pjevam u toj istoj domovini Hrvatskoj, pa ako je Lijepa li si”ustaška, nacionalistička, fašistička onda sam ja bez ustručavanja sve to. Na fotki koju sam objavio ispod teksta, da to sam ja. Performans u Zagrebu nazivaju antisrpskim, da je tako ne bih bio ja na fotki. Da je tako fašisti i ustaše, točnije ove žene “ustašice”iz Zadra bi me ubile. O čemu vi to pišete vrli novinari “šupačkih Novosti”? Do kad će te skrivati Stanimirovića iza svojih skuta, četnika mišlju, riječju i djelom? Do kad će te provoditi antisrpsku politiku plačljivog Milorada Pupovca?

Nikada niste napisali o junacima domovinskog rata, Srbima pravoslavcima, niti jedan redak. Iskreno, ni nemojte! Ne bih baš bio ponosan da mi se ime spominje U “ŠUPACKIM NOVOSTIMA”…”

 

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.