Foto: Avaz

RATNI ZAPOVJEDNIK SREBRENICE PORUČIO MILANOVIĆU: ‘Okani se žrtava genocida!’

Autor: S.V.

Naser Orić, ratni zapovjednik Srebrenice, reagirao je na  nedavne izjave Zorana Milanovića o žrtvama genocida.

Možda se, kaže, iz poštovanja prema mnogim svojim prijateljima iz Hrvatske koji poštuju žrtve genocida u Srebrenici, i ne bi osvrtao na “nastupe bjesnila” hrvatskog predsjednika, kada se iz njegovih “trovačkih izjava” spram žrtava genocida i Bosne i Hercegovine, sve više ne bi iščitavala Milanovićeva namjera da od strane onih koji su u srpnju 1995. godine preživjeli pakao Srebrenice ne izazove “neki neželjeni potez”:

Naser ljutito podsjeća na Bošnjake koji su branili Vukovar

“Izjavama o genocidu u Srebrenici Milanović je najviše rekao o sebi. Više nego što i medicina o njemu može reći. Pa u srpnju 1995. godine u Srebrenici su ubijani i naši sugrađani Hrvati koji su se s nama zajedno borili protiv istog neprijatelja koji je danas Milanovićev saveznik. Imali smo doktore Hrvate koji su vođeni čašću Hipokratove zakletve činili sve na spašavanju naroda”, piše Politički.ba.

“Kao predsjednik Hrvatske, ako je zaista, predsjednik od časti i morala kako to voli reći, morao bi znati da su na desetine Bošnjaka iz Srebrenice i drugih dijelova Podrinja bili dobrovoljci u obrani Hrvatske od srpskog agresora, posebno u obrani Vukovara”, kaže Orić.

Bili su to, kaže, Bošnjaci koji su radili u raznim firmama u Hrvatskoj u vrijeme kad je ova država bila napadnuta, gdje su mnogi od njih sudjelovali u obrani Vukovara, a kasnije, sudjelujući u obrani svoje domovine, ubijeni upravo u genocidu u Srebrenici.

“Imam više prijatelja među zengama, nego Milanović”

Orić, također, navodi da su ga, nakon Milanovićevih izjava zvali mnogi njegovi prijatelji iz Hrvatske. Poručuje Milanoviću da se “smije zakleti da i danas, on, ima više prijatelja i poznanika među nekadašnjim ‘zengama’ nego što ih ima Milanović”:

“Pa ljudi se stide njegovih uvreda žrtava i njegove podrške srpskim ekstremistima u Bosni i Hercegovini. Posebno što svi oni znaju da smo mi u Srebrenici, tijekom agresije, čuvali katoličku-franjevačku kapelu više nego i jednu džamiju. Meni je i danas čast što se nikad ni jedan Bošnjak, među kojima i ovi koje danas mrtve vrijeđa Milanović, kamenom nisu bacilli na ovu kapelu”, kaže Orić tražeći od Milanovića da se “okane žrtava genocida i da svoju političku snagu demonstrira na živim, a ne na mrtvim”.




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.