Foto: MORH/ T. Brandt

Računajte na njih: Čak 69 kadeta položilo zakletvu

Autor: Dnevno,hr/S.V.

Ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitku 21. naraštaju kadetkinja i kadeta Hrvatske vojske koji su položili svečanu prisegu Domovini.

“Prije svega, hvala vašim obiteljima i prijateljima što su vas potaknuli i podržali u vašoj vojničkoj karijeri unatoč svim izazovima s kojima se danas suočavamo”, kazao je ministar čestitajući im na položenoj prisezi.


“Uvjeren sam”, kazao je, ” kako je upravo snalažljivost, spretnost, upornost i srčanost mlađih generacija ona što će našu Hrvatsku vojsku učiniti modernom, moćnom i snažnom oružanom silom spremnom za suočavanje sa svim izazovima koje pred nas postavlja suvremeni svijet.

Povišice su bile dobar ‘poguranac’: Novi pripadnici HV-a potpisali ugovore

“Postali ste slijednici hrvatskih branitelja”

Svjesni važnosti zadovoljnog pripadnika Hrvatske vojske, nastavljamo i dalje raditi na poboljšanju svih materijalnih i drugih prava te u našu vojsku uvoditi moderne tehnologije i sposobnosti.

Pred nama je realizacija nekih od najznačajnijih vojnih ulaganja od hrvatskog osamostaljenja, a upravo ćete vi, drage kadetkinje i kadeti, biti ti koji ćete svjedočiti velikim promjenama i krenuti ispisivati budućnost Hrvatske vojske.

Želim da pritom u svakom trenutku budete svjesni časti koja vam je pripala od trenutka današnje prisege: postali ste slijednici hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i zato se nikada ne smijete umoriti od čuvanja vlastitog dostojanstva i časne vojničke službe”, stoji u čestitci ministra Banožića.

Foto: MORH/ T. Brandt

Podsjetimo, protekle subote je svečanu prisegu položilo ukupno 69 kadetkinja i kadeta 21. naraštaja kadeta Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, polaznika programa Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje, Vojno pomorstvo i studija Aeronautika.
Uz obitelj i prijatelje kadeta Hrvatske vojske svečanosti je nazočio načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general-bojnik Slaven Zdilar, izaslanik ministra obrane ravnatelj Uprave za ljudske potencijale Ivan Jušić, direktor Glavnog stožera OSRH general-bojnik Krešo Tuškan, rektor zagrebačkog sveučilišta prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, privremeni rektor Sveučilišta obrane i sigurnosti prof. dr. sc. Ivica Lučić te vojni ordinarj, mons. Jure Bogdan.

 

Autor:Dnevno,hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.