Foto: UHBDR91

‘PRIZNANJE BRANITELJA MI JE JEDNO OD NAJVAŽNIJIH’: Ovo će prenijeti i kanadska televizija: Dalić je za ratnike osoba godine

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Pred ispunjenom dvoranom Palače Varaždinske županije, u četvrtak, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH, svečano je uručeno priznanje “Osoba godina 2022.” izborniku hrvatske nogometne reprezentacije – Zlatku Daliću.

Priznanje je u ime Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) uručio Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91., koji je uz ostalo istaknuo da je to priznanje hrvatskih branitelja, kao mali znak pažnje za sve ono što je hrvatski izbornik, sa svojim igračima, učinio tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, gdje su naši nogometaši zauzeli treće mjesto, i na taj način uz ostalo proslavili Hrvatsku i diljem svijeta.

Foto: UHBDR91

Ujedinio je iseljenju i domovinsku Hrvatsku

“Također je velika stvar što je naša reprezentacija, kao nekada, ponovno ujedinila iseljenu i domovinsku Hrvatsku”, kazao je Pavković.

Prigodom ove svečanosti govorili su i Dinko Tandara, izaslanik Vlade RH i predsjednika Andreja Plenkovića te ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, potom general Ivan Tolj, koji je za Dalića istaknuo da je “izbornik svih izbornika”, Anđelko Stričak, varaždinski župan, Dražen Vitez, predsjednik Udruge specijalne jedinice policije varaždinskih “Roda” i predsjednik NK Varaždin, te Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma.

Daliću je ovo jedno od najdražih priznanja

Govornicima se pridružio i Vlado Košić, biskup sisački, koji je također čestitao izborniku na velikom uspjehu, dok je u glazbenom dijelu programa nastupao i Mirko Švenda Žiga. Na svečanosti na kojoj su bili nazočni i predstavnici braniteljskih Udruga iz raznih krajeva Hrvatske, a izborniku su stigli i brojni brzojavi i riječi podrške, od Kanade, Australije, Francuske, pa sve do Daličeva rodnog mjesta – Livna.

Poznati hrvatski domoljub i poduzetnik Anton Kikaš poručio je pak da će ova svečanost biti prikazana i na jednoj od kanadskih televizija. General i književnik Ivan Tolj pročitao i jednu svoju domoljubnu pjesmu posvećenu slavljeniku koji se toplo zahvalio ljudima koji su bili prvi kad je trebalo, a poglavito je istaknuo pripadnike Puma i Roda, za koje je rekao da će ih uvijek spominjati te da mu je od mnogih priznanja i nagrada koje je dobio ova jedna od najdražih.




Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.