ešv

PRIJAVLJENA ETIČKOM POVJERENSTVU: Što ravnateljica škole ima protiv izleta Vukovaraca?

Autor: Dnevno.hr

Profesorica Ekonomske škole Suzana Kačić Bartulović prijavljena je Etičkom povjerenstvu. Zašto? Teško je reći. Naime, prijavila ju je ravnateljica te obrazovne institucije Neda Bartulin ‘zbog istupa u medijima’, točnije, njenog pokušaja da učenici grada heroja otputuju u Split.

Hoće li dobiti profesorica opomenu? Dvije opomene, kako piše Dalmatinski portal, mogu biti razlog i za izvanredni otkaz.

Profesorica je, dakle, u nedjelju popodne zadnjeg dana rujna, ponukana istupom vukovarske kolegice koja je napisala otvoreno pismo kako učenici grada heroja nigdje ne putuju, reagirala ljudski, promptno i srčano te im poručila da ih Split čeka. Pozvala je tom prigodom i župana Blaženka Bobana da samo organizira autobus(e) za školarce. I to je bio istup u medijima.

Odmah ujutro župan je reagirao, osigurao sredstva i nazvao profesoricu da joj javi lijepu vijest. S obzirom na to da je bio ponedjeljak jutro, prvi radni dan, profesorica je obavijestila ravnateljicu. Nastavila je s organizacijom, niz škola se javilo, da bi desetak dana uslijedio hladan tuš – prijavila ju je ravnateljica Etičkom povjerenstvu.

“Nisam to čula, ne znam odakle ta informacija”, negirala nam je ravnateljica.

Dalmatinski portal, koji prenosi ovu priču, tvrdi kako je ravnateljica zamolila da ništa ne pišu o realizaciji tog projekta, te da će uskoro biti sastanak ravnatelja pa će vidjeti što se potaknulo oko toga.

Nazvali su i profesoricu za komentar, ali, razumljivo, nije željela o kazni, kaže da je bitno samo da se ideja ostvari. Napravila je plan dočeka do detalja, uz pomoć ravnatelja i kolega drugih škola, stigla je i ponuda Klesarske škole Pučišća za vikend smještaj i obilazak Brača. Zahvalna je svima i nada se dovršetku projekta.




“Sredstva su osigurana, odmah sam rekao i profesorici i ravnateljici, samo čekam povratnu informaciju i mi smo spremni”, rekao nam je župan.

Bilo bi lijepo da se ostvari u Tjednu sjećanja na Vukovar i Škabrnju, tim više jer je praktički sve spremno, osim što su nejasni razlozi ravnateljice.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.