PREOKRET! ERCEG GANUT DOČEKOM U ŠATORU: ‘Došlo mi je da kleknem pred ratnim vojnim invalidima!’

Autor: S.Vučković

Ercegova stranica "Ja vas se ne bojim" je s pravom tako nazvana jer razloga za strah nikada nije niti bilo. Dapače, branitelji iz šatora najnormalnije su ga dopratili, poslušali što ga muči, otpratili i još nazvali prijateljem. Ne bi li tako mogli i ostali "pljuvači"?

Zoran Erceg, pokretač stranice “Ja vas se ne bojim” koja je okupila određeni broj protivnika braniteljskog prosvjeda, odličan je primjer za sve “pljuvače” branitelja i invalida u Savskoj 66. Jer… Da bi o nečemu donijeli sud, moramo biti upućeni, informirati se i pokušati doznati istinu iz prve ruke. U slučaju priče prosvjednika – branitelja, najbolji je način prošetati do Savske, upoznati veterane i invalide ponaosob, poslušati što ih muči, a onda ih podržati ili osuditi. Upravo to učinio je Zoran Erceg koji se iznenada pojavio na novinarskoj konferenciji pred ministarstvom branitelja:

 “Primili su me kao branitelja. Žao mi je što nisam mogao kleknuti ispred hrvatskih vojnih invalida”, kazao je novinarima i dodao:

“Ja dajem podršku braniteljima da prosvjeduju iako mi nisu jasni njihovi zahtjevi. Ima stvari koje sam htio reći unutra. Smeta mi strah među građanima od branitelja i da se neki branitelji boje izreći svoje mišljenje. Stalo mi je do zajedništva svih branitelja, ali i do toga da svatko ima pravo na svoj stav. Kao branitelji moramo zastupati interese svih branitelja. Drago bi mi bilo da organizatori u šatoru legaliziraju ovaj prosvjed da bude po zakonu. Ne negiram pravo nikome da prosvjeduje, ali neka bude taj prosvjed po zakonu jer na ovaj način doći do tog da netko ruši zakon na drugi način i time rušimo ono za što smo se mi branitelji borili”.

Iako je Zoran Erceg još uvijek donekle ostao u svom uvjerenju o nelegalnosti prosvjeda, jedno je sigurno: njegova stranica “Ja vas se ne bojim” je s pravom tako nazvana jer razloga za strah nikada nije niti bilo. Dapače, branitelji iz šatora najnormalnije su ga dopratili, poslušali što ga muči, otpratili i još nazvali prijateljem. Neobično je važno sljedeće: ovim dolaskom na mjesto koje ga muči, Erceg je iskoristio priliku neometano kazati s kojim dijelom se ne slaže, ali i pokazati da to smiju učinit svi! Erceg je nesvjesno pokazao da šator i te kako može postati mjesto dijaloga iz kojeg nitko neće biti izbačen niti izopćen ako drugačije misli.

Činjenica je da većina “antiprosvjednika” nikada nije došla u šator, po svemu sudeći nikada nije poslušala braniteljske zahtjeve, a još se manje zadubila u zakon o pravima branitelja i RVI-a. Dokaz za to je upravo Erceg koji je nakon samo jednog dolaska, omekšao retoriku koja je još jučer prema braniteljima bila neumoljiva:

“Način na koji oni to rade nije u redu. Oni ne predstavljaju branitelje . Prosvjed je u redu, ali zakon se mora poštivati i način prosvjeda mora biti zakonit. Oni ugrožavaju moja prava, a ja sam došao u situaciju da se kao ratni vojni invalid sramim reći u bolnici ili negdje drugdje da sam ja ratni vojni invalid. Mene užasno smeta kada mediji to zovu prosvjedom branitelja. To nije prosvjed branitelja, to je prosvjed jedne male grupe “, kazivao je Zoran Erceg, nakon čega se ovom “nelegalnom skupu” protiv kojeg je raspisao i peticiju – pridružio.




Autor:S.Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.