Foto: Damjan Tadic / CROPIX

‘PREMIJER IM JE PODRŽAVAO SLOBU!’ Beljak žestoko ‘oprao’ Šveđana: ‘Ponašat ćemo se onako kako i oni prema nama ’90-tih’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Potaknut “packom” kojom je švedski europarlamentarac Charlie Weimers odaslao Hrvatima prijeteći da će našu zemlju zakinuti za dio proračuna, Krešo Beljak podsjetio je na ophođenje Švedske prema Hrvatskoj u Domovinskom ratu.

“Taj lik je osudio Bljesak i Oluju”

Spomenuo je nekadašnjeg premijera Karl Bildta koji je bio mirovni predsjednik za vrijeme ratova na području bivše Jugoslavije.

“Taj je lik 1995. godine otvoreno osudio akcije Bljesak i Oluja te je u više navrata tražio vojnu intervenciju UN-a i NATO-a protiv Hrvatske kako ne bi propala SAO Krajina, otvoreno je podržavao Slobu Miloševića, a bio je čak i svjedok obrane Biljane Plavšić na haaškom sudu. Za nju je rekao da nikada nije bila dio užeg kruga ekstremnog nacionalističkog rukovodstva bosanskih Srba”, objavio je Beljak na svojoj Facebook stranici.

“Kako oni prema nama, tako mi prema njima”

Nastavno je kazao kako “nigdje nije pročitao da se službena Švedska negdje ogradila od njegovog djelovanja u Hrvatskoj”.

“Bili su neutralni, a ipak su se itekako miješali među nas ‘balkanske primitivce’. A sad bi ipak u NATO, jer smatraju da bi ih Rusi mogli napasti. Predlažem da Hrvatska pošalje svoje izaslanstvo u Švedsku, kako bi objektivno ispitali situaciju, te procijenili realnost opasnosti da ih Rusija napadne. Čisto da ih primirimo malo, kako su i oni nas devedesetih kad nam je trećina države bila okupirana”, žestoko zaključuje Beljak.

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.