Borna Filic/PIXSELL

PORUKA ‘PODRUMAŠIMA’: ‘Dok smo mi ratovali, vi iz podruma ste mogli barem spriječiti kriminalne pretvorbe!’

Autor: S.Vučković

"Sve se više javljaju i "branitelji iz podruma" koji postavljaju pitanje: zbog čega hrvatski branitelji nisu prosvjedovali mnogo prije, kad su se primjerice nakon Oluje događale "najveće pljačke hrvatskog gospodarstva i kriminalne pretvorbe i privatizacije"? Pa, gdje ste tada bili vi koji postavljate ovakva i slična pitanja?", pita se Pavković.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), obratio se “podrumašima” koji uporno deplasiraju braniteljsku populaciju: 

“Nikako da se smire strasti oko prosvjeda hrvatskih branitelja u Savskoj 66 u Zagrebu. Ministar branitelja i njegovi suradnici ne žele napustiti fotelje, iako to traži najmanje 90 posto onih koje ti ljudi, na čelu s Predragom Matićem, navodno predstavljaju. Ali, i tome će doći kraj, iako nikome, pa vjerojatno i ovom čovjeku, nije jasno kako će nakon mandata moći pogledati u oči ljudima koji su zbog njegove kameleonske politike cijelu zimu proveli pod šatorom, u kojem je bilo svega, pa čak i umiranja (Nevenka Topalušić), pokušaja suicida i da ne nabrajamo dalje.

Međutim, sve se više javljaju i “branitelji iz podruma” koji postavljaju pitanje: zbog čega hrvatski branitelji nisu prosvjedovali mnogo prije, kad su se primjerice nakon Oluje događale “najveće pljačke hrvatskog gospodarstva i kriminalne pretvorbe i privatizacije”?

Kao prvo, gdje ste tada bili vi koji postavljate ovakva i slična pitanja? Drugo, kako su se hrvatski branitelji mogli baviti još i prosvjedima kad su ratovali, ili se vraćali s ratišta? Zar nije bilo dovoljno da su porazili srpskog i inog okupatora, izgubili živote, zdravlje, imovinu, a na kraju krajeva i stvorili hrvatsku državu?

I to sve zbog vas koji postavljate ovakva pitanja, i koji ste i danas nalik na miševe (čim se upali svjetlo – nema vas!).

Stoga, dragi “podrumaši”, ako ne želite pomoći ljudima koji su bili prvi kad je trebalo, nemojte im ni odmagati!”

Autor:S.Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.