Foto: MORH/ T. Brandt

‘PONOSAN SAM NA HRVATSKU VOJSKU’: Ministar obrane obišao vojarnu ‘Sveti Juraj’

Autor: Snježana Vučković

Ministar obrane Mario Banožić u pratnji načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH admirala Roberta Hranja u srijedu, 28. srpnja 2021. godine bio je u radnom posjetu vojarni “Sveti Juraj” u Žrnovnici.

Tom je prigodom, ministar obrane obišao Satniju za održavanje raketne tehnike te kazao kako je plan zadržavanje sposobnosti raketnog sustava kao sredstva odvraćanja od ugroza na moru.

“Uvjerivši se u spremnost Satnije za održavanje ratne tehnike mogu reći kako sam jako ponosan na Hrvatsku vojsku i činjenicu što je uvijek spremna odgovoriti na sve zadaće koje se pred nju postave”, rekao je ministar obrane i dodao kako je riječ o vrlo važnoj sposobnosti Hrvatske ratne mornarice koju je HV zadržala 30 godina.

Foto: MORH/ T. Brandt

Ministar obrane ponosan

“Imamo potrebu za jakom Hrvatskom ratnom mornaricom koja u svakom trenutku jamči sigurnost u prostoru Jadranskog mora. Osim modernizacije, ključni za razvoj ove grane HV-a su upravo ljudi stoga mi je drago zbog provođenja studija Vojnog pomorstva na kojem se obrazuju buduće generacije pomorskih časnika”, zaključuje ministar.

Naime, sustav RBS-15B u sastavu je HRM-a od 1991., a godinu poslije uveden je u operativnu uporabu.

Pripadnici Satnije za održavanje raketa u bazi “Žrnovnica” redovito provode provjeru ispravnosti sustava za upravljanje letom rakete i održavanje lansera, a rakete su skladištene u propisanim kontroliranim uvjetima vlažnosti i temperature.

Posade platformi za lansiranje raketa također su redovito obučavane u postupcima rukovanja i lansiranja raketa.
Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.